Trabzonspor ile 1461 Trabzon arasındaki organik bağ, başına dert açabilir. UEFA ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi yazı ile uyardığı Trabzonspor ve 1461 Trabzon kulüpleri, bundan dolayı birbirinden ayrılmaya hazırlanıyor.
Başkan Sadri Şener, iki kulübün aynı statüde olamayacağı konusunda UEFA ve TFF tarafından uyarıldıklarını belirterek şunları söyledi: “Burada bir sıkıntı var. Bunu söylediğimde herkes gülüp geçiyordu. Bu kurumlar bize yazı da yazdı. Yine gülüp geçiyorlar. Radikal bir karar almam lazım. PTT 1’inci Ligi’nde ters bir şey olsa, herkes birbirini şikayet etmeye başlayacak. Bunun için bir an önce çözüm bulmamız, ya devretmemiz, ya satmamız lazım. Bunu gizli söyledim mi, ne satabilirim, ne devredebilirim. Bu bir gerçek.”
İki takımın birbirinden ayrılma işlemini 16 Kasım’a kadar bitirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Başkan Sadri Şener, “Sezon sonuna kadar vakit yok. Öbür hafta Türkiye Kupası kura çekimi var. Ya karşılıklı düşersek, ne olacak? Benim mesuliyetim bu konuda fazla. Bir an önce çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.