İlçedeki bir halı sahada yapılacak olan ve 30 ilköğretim okulu öğretmenleri ile 20 kamu kurum kuruluş çalışanlarından oluşan takımların katıldığı turnuvanın dün çekilen kuraları sonrası bugün ilk karşılaşmaları yapıldı. Turnuvanın açılış törenine, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, ilçedeki sivil toplum örgütleri temsilcileri, okul müdürleri, kurum amirlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Açılış kurdelesini kesen Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, ilçede sportif faaliyetlerin artması gerektiğini belirterek turnuvayı düzenleyen Yüksekova Haber Gazetesi’ne ve Trabzonspor Futbol Kulübü'ne teşekkür etti.

Turnuva sorumlusu Hikmet Çapraz, turnuvayı her yıl düzenli olarak yaptıklarını belirterek, “İlçede sosyal ve sportif etkinlikler yok denecek kadar az. Bu nedenle de böylesi etkinliklere ilçedeki öğretmen ve memurların katılımı fazla oluyor. Bizler de böyle bir dostluk ve kardeşlik organizasyonuna aracılık ettiğimiz için mutluyuz. Desteklerinden dolayı Trabzonspor Futbol Kulübü'ne teşekkür ederiz. Bu turnuvada oynayan öğretmenler ve memurların her biri Türkiye’nin farklı illerinden gelip burada Yüksekova’ya bir şeyler vermenin gayreti içerisindeler. Bu anlamda ciddi bir kardeşlik ve dostluk turnuvası olacağına inanıyoruz” dedi.
Açılış töreninin ardından yapılan ilk karşılaşmaların sonuçları ise şöyle oldu: Süleyman Uğur Sıtkı İlköğretim Okulu: 3, Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu: 5, Değerli Köyü İMKB İlköğretim Okulu: 11, Cumhuriyet İlköğretim Okulu: 2, Hamit Kesici İlköğretim Okulu: 5, Kız Meslek Lisesi: 12, Ortaç Köyü İlköğretim Okulu: 4, Şemsettin Onay Anadolu Lisesi: 4