Galatasaray Üniversitesi'nin organize ettiği, 'futbolda şike' konulu panel Aydın Doğan Oditoryum Salonu'nda yapıldı. Panele katılan konuşmacılardan biri olan sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Adnan Öztürk, şikenin hırsızlık olduğunu ifade ederek, "Bence şike davası kulübümüze güç veriyor. Çünkü başından bu yana biz hep gerçekleri söyledik. Şikecilerle aynı gemide olmadık. Eleştiri yapıp kenara çekilmedik. Sadece ve sadece olması gerekenleri anlattık. Ancak maalesef zaman kaybı sürüyor" dedi.

TERİM YÖNETİME GİRMELİ
Öztürk, yeni TFF'nin sorunları çözebileceklerine dair endişe içinde olduklarını da ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ilımlı yaklaşımlar ve para cezaları ile sorunlar bitmez. UEFA konuyu yakından takip ediyor. Zaten 7-8 ay kaybettik. Artık gerçekçi kararlar almanın zamanı." Öztürk süreç devam ederken sürekli G.Saray'ın soruşturmanın içine çekilmek istendiğine de dikkat çekerek, "Ancak biz oyunlara gelmedik" dedi. Öztürk, Fatih Terim'in yönetime girmesi için başkan Aysal'a teklif götürdüğünü de söyledi.

ÖYLE GEREKTİ
Başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Sportif A.Ş.'deki istifaların bir gereklilik olduğunu dile getirdi. Kendisinin de Adnan Nas'ın da yeni Türk Ticaret Kanunu gereği istifa ettiğini vurgulayan Öztürk, "Gürültü çıkmasın diye bunu yaptık. Yönetimden istifa edip kimseyi sevindirmem. Daha yapacak çok işimiz var" şeklinde konuştu.

SADRİ ŞENER KUPANIN VERİLMEYECEĞİNİ BİLİYOR
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in kupasını kim verirse onu destekleyeceği yönündeki sözünün hatırlatılması üzerine Öztürk, şunları söyledi: "O kupayı istiyor, şimdiki başkan kupayı verdi mi, aldı mı? Sadri başkan kupanın verilmeyeceğini biliyor. Son anda seçim yapmak zorunda kaldı. Trabzonspor, bu konuda küçük bir ceza alırsa bile ağır meblağların altına girecek.