Eğer bu camia Lemi’nin aşağıdaki sözlerini bir araya gelip uygulayabilirse Trabzonspor hem şampiyonluklar yaşar hem de ekonomik olarak düzlüğe çıkar.

‘Hayal Kırıklığı Yarattılar’

Lemi Çelik, Trabzonspor’a uzun yıllar istikrarlı bir şekilde hizmet etti. ‘Başbakan’ lakabı bile aldı. Lemi’ye çözüm önerilerini sorduk, önemli başlıklarla kurtuluş reçetesini yazdı; “ Burak Gürdal’a yaptığı hataları söyledim, Gürdal CEO’mu? Sportif Direktör mü? Genel Menajer mi? Trabzon futbolunun neresinde var. Vahid Halilhodziç 10 tane oyuncunun kendi bilgisi dışında aldığını açıkladı. Hayal kırıklığı yarattılar. Trabzonspor’u bize bıraksınlar 2 yılda şampiyon yaparız. Trabzonspor bir sezonda 26 transfer yapıyorsa burada bir yanlış var demektir”

‘Futbol Birimi Bize Bırakılacak’

Lemi Çelik “Eski futbolcular olarak toplanma kararı aldık, olaya el atıyoruz. Başta Hami, Lemi olmak üzere Tolunay mutlaka bu yapının içerisinde olmalı, kimisi Teknik direktör kimisi sportif direktör, kimileri izleme komitesi, İstanbul’da, Avrupa’da pilot takım kurulacak, Trabzonspor Üniversitesi, koleji kurulacak. Televizyonu ve medya birimleri olacak. Büyük bir vizyon ortaya konulacak. Bizim projelerimizi anlayacak,  dürüst bilgili, futbol birimini bize teslim edecek, idari birimleri kendileri yönetecek bir başkan ve yönetimle çalışmaya hazırız”
 
‘Denenmiş Yapılarla Olmaz’

Lemi Çelik “Futbol birimi gerçek sahiplerine bırakılmalı. Barcelona, Real Madrid, İnter, Bayern Münih gibi kulüpler bu anlayış ve sistemle yönetiliyor. Biz bunu istiyoruz, bu yapının içerisinde hakemde olacak, medya sorumlusu da olacak. Tesislere eski futbolcu müdürlük yapacak. Tesislere gelen misafirler, oyuncular orada eski oyuncuyu görecek. İlyas Akçay Akyazı’ya neden müdür olmasın. Bu gerçekleşirse herkesin kulübe olan saygınlığı artar, bu model mutlaka uygulanmalı, denenmiş yapılarla bu kulüp yeniden ayağa kalkamaz. İkinci devrimi bizler yapacağız. Bunu ancak kendi iç dinamiklerinden, kendi kültüründen gelen insanlarla başarabilir. Trabzonspor’un kimliğini ve kültürünü bilenlerle ikinci devremi yapabilir”