Akçaabat Harmancık Halı Sahası’nda yapılan açılış törenine Akçaabat belediye Başkan yardımcısı Cevat Birinci, İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Selçuk,  Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiser yardımcısı İzzet Tırış, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya,   Futbol İl Temsilcisi Zeki Kurt, ASKF Başkanı Cahit Erdem, TÜFAD başkanı Hayri Tekelioğlu,  Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkanı Erkan Kaynar, ASKF Yönetim Kurulu üyesi Ömet Alış, Kirazlık mahalle muhtarı Mehmet Kahriman,  Koçlu mahalle muhtarı Hüseyin Kahraman ile çok sayıda futbol sever katıldı. Protokole katılanlar turnuvanın başlama vuruşunu yaparak tüm takımlara başarılar dilediler.

Turnuvanın organizasyonunu yapan Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak geleneksel hale getirdikleri futbol turnuvasına her geçen yıl ilginin artmasından duyduğu memnuniyeti belirterek  ”amacımız burada gençlerimizle abilerinin birlik ve beraberlik içerisinde bulunması ve kaynaşmalarını sağlamaktır. Bu turnuva artık geleneksel hale gelmiştir. İnşallah bu turnuvayı ileriki yıllara taşınacaktır. Gerek kaynaşma ve gerekse de spora teşvik etme anlamında güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum” dedi.

Ayrıca Osman Başocak bu turnuvanın diğer turnuvalardan farklı özelikleri olduğunun altını çizerek Kirazlık Mahallesi Akçaabat’ta yaptığı örnek faaliyetlerle her zaman adından söz ettirdiğini belirterek  ”uzun süredir Akçaabat’ta böyle bir organizasyon olmuyor. Biz gençleri bir araya getirdik. Turnuvada her takım bünyesinde 16-18 yaş arası bir sporcu 30 yaş üstü 2 sporcu ile mücadele etmek zorunluğunu vardır. Turnuvamızda oynayan tüm sporcular kendi mahallemizden. Turnuvaya 13 takımla toplam 156 sporcu katılıyor. Turnuvanın sportmenliğe yakışır şekilde biteceğe inanıyorum ”dedi.