TRABZON’UN Arsin İlçesi’nde şişme botla denize açılan anne, kızı ve torunu botun alabora olması üzerine kendilerini denizde buldu. Çığlık atarak yardım isteyen Zehra Koz, kızı Saliha ve 13 yaşındaki torunu Gökçe’nin imdadına çay demlemek için deniz kıyısına inen Kezban Örnek (51)  yetişti. Çığlıkları duyan kadın, denize atlayarak üç canı kurtarmayı başardı.

BOTA BİNDİLER, AKINTIYA KAPILDILAR
ZEHRA Koz, sahile indiği kızı ve torunu ile birlikte şişme bota bindi. Bir süre sonra akıntı botu sahilden yaklaşık 30 metre açığa götürdü. Bu sırada üç kişi panikleyince, bot alabora oldu. Yüzme bilmeyen üç kişinin çığlıklarını sahilde çay demlemek üzere olan Kezban Örnek duydu. Hiç düşünmeden elbiseleri ile denize atlayan kadın, üç kişinin bota tutunmasını sağladı.

DOKTORLAR KAHRAMAN KADINA 1 YIL ÖMÜR BİÇMİŞTİ
KAHRAMAN kadının kıyıya çıkarmayı başardığı üç kişi hastaneye kaldırıldı. Tedavinin ardından taburcu olan üç kişi soluğu Kezban Örnek’in evinde aldı. Yeniden hayata döndüklerini belirten üç kişi, Kezban Örnek’i öperek teşekkür etti. 5 yıl önce doktorun kendisine bir yıl ömür biçtiği belirten GUAH hastası Örnek, “Kaderimde yaşamak ve hayat kurtarmak varmış” dedi.
TRABZON’UN Arsin İlçesi’nde şişme botla denize açılan anne, kızı ve torunu botun alabora olması üzerine kendilerini denizde buldu. Çığlık atarak yardım isteyen Zehra Koz, kızı Saliha ve 13 yaşındaki torunu Gökçe’nin idmanına serinlemek için deniz kıyısına inen 51 yaşındaki Kezban Örnek yetişti. Çığlıkları duyan kadın, denize atlayarak üç canı kurtarmayı başardı.

AKINTIYA KAPILIP AÇIĞI GİTTİLER
Trabzon'un Arsin ilçesine Fatih mahallesinde oturan 55 yaşındaki Zehra Koz beraberinde kızı Saliha (30)  ile 13 yaşındaki torunu Gökce'yi  yanına alarak Cudibey mahallesinde sahile indi. Yanlarındaki şişme bot ile denizin sığ olduğu yerlerde gezinen üç kişi, akıntıya kapılarak sahilden yaklaşık 30 metre açıldılar. 

ŞİŞME BOT ALABORA OLDU
Yüzme bilmeyen Anne, kız ve torun bir anda kıyıdan uzaklaştıklarını fark edince paniğe kapılarak botun alabora olmasına neden oldu. Bir anda derin sularda kendilerini bulan Babaanne Zehra, kızı Saliha ve torunu Gökçe çığlık atmaya başladılar. Bu arada Cudibey mahallesinde oturan ve dinlenmek için sahilde bulunan 51 yaşındaki Kezban Örnek, denizden gelen çığlıkları duydu. 5 yıl önce yakalandığı akciğer hastalığı nedeniyle oksijen tüpüne bağlı olarak yaşamını sürdüren Örnek, elbiseleriyle denize atlayarak üç kişinin yanına ulaştı.

DENİZDEN TEK TEK ÇIKARDI
Derin suda batıp çıkan üç kişiyi tek tek alabora olmuş botun kenarından tutmasını sağlayan Kezban Örnek, botu kıyıya çekerek boğulmak üzere olan 3 kişinin yaşamasını sağladı. Arsin Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alınan üç kişi yapılan kontrollerden sonra taburcu edildi. Yaşamını oksijen tüpüne bağlı olarak sürdüren kahraman kadın, "Ben sahilde semaver yakıyordum, birden çığlıkları duydum. Yüzmeyi tam bilmememe rağmen kendimi suya attım. Onları nasıl kıyıya çıkardım, düşününce şaşırıyorum" dedi.

HAYATIMIZI ONA BORCLUYUZ 
Hayatlarını kahraman kadına borçlu olduklarını belirten 55 yaşındaki Zehra Koz, "Torununum isteği üzerine ayaklarımızı denize sokmak için sahile indik. Yanlarında bot getirmiştiler. Ona binerek kıyılarda gezinti yapıyorduk. Ama bir anda kendimizi açıkta bulunca panikledik ve devrildik. Suya batıp çıkıyorduk, ağzıma sular giriyordu, ama bir el geldi ve bizi sudan çıkardı. Ömrüm boyunca kendisine dua edeceğim" dedi. Gökçe Koz ise “Bizi Kezban ablam kurtardı” dediği kadına sarılıp sık sık öptü. 

Günebakış