Trabzonspor'un sorunlu futbolcuları arasında olan Fransız yıldız Malouda, bugün Trabzon'a geldi. Normalde Salı günü geleceği açıklanan ancak 1 gün rotarlı olarak Trabzon'a gelen Malouda, yine ayağının tozuyla Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte görüştüğü kaydedildi. 
Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde bir araya gelen ikilinin görüşmesinde Başkanın Baş Danışmanı Serhat Altıncı'nın yer aldığı ifade edilirken bu görüşmede tarafların bir birlerine olumlu bir şekilde yaklaştığı kaydedildi 
Görüşme esnasında Malouda'nın Başkan Hacıosmanoğlu'na eşinin rahatsızlığından dolayı ülkesine gidip gelmesinde kendisine gösterilen kolaylıktan ötürü teşekkür ettiği ifade edilirken " Daha sonra Fransız futbolcunun, "Alievi sorunlarım nedeniyle Fransa'ya döndüğümde de oradaki arkadaşlarınız benimle ilgilendi. Başım her sıkıştığında yanımdaydılar, beni orada da yalnız bırakmadınız. Ailevi sorunlarımın tamamını çözdüm. Başkanım buraya para için gelmedim. Trabzonspor'dan kazandığım paradan daha fazlasını başka kulüplerden de kazanabilirdim. Ben buraya sizin bir projeniz vardı, o proje için geldim. Bu projenin içerisinde yar almak istiyorum" dediği ileri sürüldü. 
Malouda'nın bu görüşlerine Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da olumlu yaklaştığı ve, "Madem öyle, çık, Malouda olduğunu göster. Takım arkadaşlarına ve hocana Malouda olduğunu çıkıp göstermen lazım. Çalışmalarına kaldığın yerden devam et. Hocan seninle ilgili en iyi kararı verecektir"  dediği de iddialar arasında. 
Ancak bu görüşmeden sonra Malouda'nın yarından itibaren idmanlara başlacağı da gelen haberler arasında. Malouda'nın teknik heyetinde kabul etmesi ile birlikte takımla beraber çalışmalarına başlayacağı kaydedilirken aksi bir durumda da yine ayrı çalışacağı ifade ediliyor. 
Daha önce ayrılmak istediği yönünde haberler çakan Malouda ile ilgili bu noktada bugün gelen haberlerin tam aksi yönde olması ise şaşırttı.