Trabzonsporlu taraftarlar geçtiğimiz gün Ortahisar ilçesine bağlı Kalkınma Mahallesinde Fenerbahçeli olduğu öğrenilen S.M.B.’yi darp etti.

Edinilen bilgiye göre, 18 Ekim Cumartesi akşamı GS-FB arasında oynanılan maçı Kalkınma Mahallesinde izleyen üzerinde Fenerbahçe forması olan M.S.B. maç arasında dışarıya çıktığı sırada Trabzonspor forması giyen bir grup şahıs tarafından darp edildi ve hakaretlere maruz kaldı.

Bir Daha Giymeyeceksin

Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçeli Üniversite Öğrencisi olduğu iddia edilen M.S.B.’nin üzerindeki Fenerbahçe formasını ‘Trabzon’da sadece Trabzonspor forması giyilir’ diyerek çıkarttırdı. Olay esnasında sadece FB değil GS forması giyenlere de aynı şey yapıldığı iddia edildi. Öte yandan Trabzonlu Gençler KTÜ adlı Facebook sayfasından da olayla ilgili ’Derbi heyecanınızı başka yerde yaşayın, burası Trabzon #Antiİstanbul’ cümlesiyle GS-FB arasında oynanan maç akşamı toplanan formaların fotoğrafları paylaşıldı.

Benzerleri Yaşanmıştı

Yaşanan olay sonrası M.S.B. soluğu Taksim Polis Merkezinde aldı ve şüpheli şahıslardan şikayetçi oldu.

Polis ekipleri şüpheli şahısları temin çalışmalarına başladı. Bilindiği üzere 2010-11 sezonunda Fenerbahçe’nin şike yaparak Trabzonspor’un şampiyonluğunu çalmasının ardından her iki takımın taraftarları arasında hem fiziksel hem de sözel olarak şiddet gün geçtikçe artıyor. Öte yandan ‘Trabzonlu Gençler KTÜ’ oluşumunun İstanbul takımlarının kendi aralarında oynadığı maçlar esnasında Kalkınma’da bunu birçok kez yaptığı da iddia edildi.

TAKA