Halı saha severlerin son 7 yıldaki modası İddaa Rakipbul Ligi'nin Trabzon serüveni 14 Nisan'da başlıyor.


Peki iddaa Rakipbul Ligi nedir? Trabzon futbolseverine ne katacak?

Türkiye'nin en sevdiği spor kuşkusuz futbol. İzliyor, tartışıyor, takip ediyor, heyecanlanıyor, seviniyor, kızıyor ve oynuyor. Aslında futbol her çocuğun en büyük hayallerinden biri... iddaa Rakipbul Ligi'nin kurucularından Cem Durul'a göre "Herkesin içinde bir Hami Mandıralı. Ya da oynayan herkes bir Hami Mandıralı"

Elbette futbol sadece yeşil sahalarda oynanmıyor. Türkiye'nin her yerinde, her saat yüzlerce maç var. Profesyonel, amatör ve halı sahada sporcular top peşinde koşuyor.

Profesyonellerin, amatörlerin birer ligi var. Sürekli yarışıyorlar.

Önce ülkede sonra Avrupa'da. iddaa Rakipbul Ligi Türkiye'de bir ilki başardı ve ülkede halı sahanın ligini kurdu.

Ama öyle sıradan bir lig değil, Avrupa Şampiyonası'na kadar yolu var. Bu projenin kurucularıysa iki genç girişimci. Cem ve Deniz Durul.. 

Türkiye'nin en büyük halı saha organizasyonu İddaRakipbul Trabzon'da da başlıyor.

İşte bu organizasyonu ve hedefleri  ligin kurucularından Cem Durul ile konuştuk.
 

iddaa Rakipbul Ligi ne zaman ve nasıl başladı?

Cem Durul: iddaa Rakipbul Ligi'nin amacı şu; sıradan bir halı saha maçını Şampiyonlar Ligi atmosferiyle organize etmek, takımları yarıştırmak. Bir halı saha takımına günün her saati saha ve rakip bulup futbol oynatıyoruz. Bu benim üniversite projemdi. Hoca tarafından kabul görmeyince, gerçeğini yapmaya karar verdik. Yaklaşık 7 yıldır bu lig var. Yaklaşık 100 bin üyeye ulaştık. Her geçen gün büyüyoruz.

Sadece rakip ve saha bulup maç mı yaptırıyorsunuz?

Cem Durul: Sadece bu değil. Futbolseverler takımlarını kurup bize üye oluyorlar. Herkese açık. Her maçın hakemi var. Her maçın HD video ve fotoğraf çekimi var. Tüm istatistikler tutuluyor. Oyuncu değerleri, puanlar ve tüm veriler kayıt altında. Bunları maçtan hemen sonra internet sitemizde ( www.rakipbul.com )yayınlıyoruz. Ceza kurulumuz, talimatlarımız, tahkim kurulumuz var. Oyuncu transferi için KAP var.

100 bin üyeden bahsediyorsunuz.. Her şeye nasıl yetişiyorsunuz?

Cem Durul: Her ilde editörlerden, il disiplin kurullarından, call-centerlardan, hakem ve saha koordinatörlerinden oluşan profesyonel bir ekibimiz mevcut. Biz insanların futbol hayallerini gerçekleştirmek için yoğun çalışıyoruz. İsterseniz siz de takımınızı kurun, maçınızı yapın, ertesi gün maça dair tüm değerlerinize bakın...

Kaç organizasyon yaptınız?

Cem Durul: Bugüne kadar 70.000 civarı maç yaptırdık. İl şampiyonası ve sonrasında Türkiye Şampiyonası yapıyoruz. Türkiye'nin en iyi takımını belirliyoruz. Türkiye Şampiyonu, Avrupa Halı Saha Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ediyor. Geçen yıl Yunanistan'daydık. Bu yıl şampiyon, Adana'yı yenen Antalya'dan çıktı. Bu ekip yaz ayında Türkiye'yi İsrail'de düzenlenecek Avrupa Halı Saha Şampiyonası'nda temsil edecek.

2014 hedefi ne?

Hedeflerimiz arasında iddaa Rakipbul Ligi'ni Trabzon,  Mersin, Gaziantep ve Kayseri'ye de götürmek vardı. Mersin'de açılışı yaptık. 14 Nisan'da Trabzon'da açılışı gerçekleştireceğiz. Ardından Kayseri ve Gaziantep. Futbolun yaşam biçimi olan Trabzon'u da Türkiye Şampiyonası'nda görmek istiyoruz.

Nasıl olacak?

14 Nisan'da iddaa Rakipbul Ligi'ni Trabzon'da açıyoruz. İsteyen takımlar www.rakipbul.com internet sitesi üzerinden bize ulaşabilirler. Ardından Trabzon'da takımları yarıştırmaya başlayacağız. Trabzon'da sıradan bir halı saha maçını Şampiyonlar Ligi atmosferine çevireceğiz. Trabzon'un en iyi takımı Türkiye Şampiyonası'nda olacak. Kazanırsa da Avrupa Şampiyonası'nda... Şunu da belirtelim. Her hafta sabit bir günde maç yapmak mecburi değil. Her katılımcının isteğine göre maç organize ediyoruz. Katılan takımlar istedikleri sahada, günde ve saatte maçlarını yapabiliyorlar.

Her takım turnuvaya katılmak zorunda mı?

Hayır. Sadece Türkiye Şampiyonası'nda yer almak isteyen takımlar turnuvaya dahil olur. Rakipbul'a üye olup takımını kuran herkese istediği organizasyonu sağlıyoruz. Türkiye Şampiyonası'na katılmak zorunlu değil. Bugün Rakipbul'a üye olup takımını kurana yarın rakip bulup istediği yerde ve saatte maç yaptırıyoruz.

Gerçekten ilginç ve sıradışı bir proje. Tüm halı saha meraklılarına duyurulur.