Fırtına’da sıkıntı ne? Bu soruyu, takımı yakından takip eden 3 usta kaleme sorduk.

Esas sorun kadroda!


Ligin ilk haftalarında takımların gerçek performanslarına uygun oyun sergileme ya da sonuç alma konusunda zaafları söz konusu olabilir. Nitekim Trabzonspor, Karabük ’te hem oyun hem de skor anlamında hedefinin uzağında kaldı. Olağandışı sayılmaması gereken bu durumun perşembe gecesine yansıması, ancak yetersiz motivasyon sorunuyla ilgili olabilir. Ancak kulvarların farklılığı, rakibin ligi ne olursa olsun bir Avrupa kulübü olması, elediği takımın yabana atılmaması ve Avrupa Ligi vitrini gibi faktörlerin böyle bir sorun yaşanmasına engel olacağı gerçeğini yadsımamak gerek. Esas sorun kadro zaafiyetiyle ilgili. Orta alanda Colman ’ın katılmasıyla sıkıntı aşılsa da, birinci ve üçüncü bölgelerdeki yetersizlikler baş ağrıtabilir. Bu sürede takviye yapılamayacağına göre bu engeli aşmak, futbolcuların durumun ciddiyetinin farkında olmalarının sağlanmasına ve dolayısıyla kapasitelerinin üzerinde bir performansla mücadele etmeleriyle ancak mümkün olabilir.

Ergun Ata


Transfer şart


Karabük maçının zemini, futbolu yorumlanabilir olmaktan çıkaracak düzeydeydi. Şenol Güneş ’in gününde olmaması da puan kaybını kaçınılmaz bir hale getirdi diyebiliriz. Ancak, bu tarz olumsuzluklar koca sezonda bir ya da iki kez karşımıza çıkabilecek durumlar. Trabzonspor ’un temel problemi liglerin başlamış olmasına rağmen giderilememiş olan forvet, stoper ve sol bek eksikleri. Giray Hoca’nın söylediği gibi liglerin başlamış olması da piyasayı artırmış durumda. Bu durumda da karşımıza maddi problemler çıkıyor. Videoton ’la Trabzon’da oynanacak ilk maç galibiyetle sonuçlanır ancak, mevcut problemler çözülemezse; Trabzonspor ’u Avrupa’da da Türkiye’de de hedefsiz bir sezon beklemektedir.

Hüseyin Hayali


Top Trabzon’da


Kardemir Karabük maçını aslına bakılırsa iki şekilde değerlendirmek lazım. ‘Forvetsiz’ oyun planına geçilene kadar zeminin elverdiği ölçülerde rakibine baskı kurmuş, oyunu ve tempoyu istediği gibi yönlendiren, pozisyonlar bulan bir Trabzonspor izledik. Ancak o malum Vittek-Barış değişikliği ve Olcan’ın santrfor olarak konumlandırılmasıyla birlikte bırakın rakibin ve maçın, kendi kontrolünü bile kaybeden bir Fırtına vardı sahada. Hem psikolojik hem de stratejik olarak eli güçlenen Karabük’ün etkinliğine şaşmamak gerekirdi. Videoton’u tanımıyoruz, bilmiyoruz ama edindiğimiz bilgilere göre Karabük dolaylarında bir ekip. Yani iş Trabzon’a düşüyor. Her ne kadar forvet gerekliliğine katılsam da sonuçta Videoton’u elemek için forvetinizin Balotelli olmasına gerek yok diye düşünenlerdenim! Kısacası Trabzonspor mevcut kadrosuyla da Videoton ayarındaki bir rakibi elemelidir, eleyecektir. Fakat birbirinden kopukluk yaşayan kulüp hatlarının da en kısa zamanda, daha büyük hasarlar vermeden güçlendirilmesi şarttır. Hatta bu durum bence transferden bile önemlidir.

Serhat Demirtaş