Ankara’da yapılan Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan KARA 2016-2017 dönemleri için hükümetten beklentilerini şu şekilde dile getirdi:
Hedeflenen değil, gerçekleşen enflasyon oranında zam, 
Ek ödemelerin emekliliğe esas aylığın içinde sayılması,
Yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanması ve ek göstergelerin 600 puan artırılması,
Emeklilerin Aile Yardımı Ödeneğinden faydalandırılması.
Kara, ayrıca hangi gerekçeyle olura olsun iş güvencesine dokunulmasına müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi.
Yapılan ilk toplu sözleşmeye de değinen KARA şunları söyledi:
Geçtiğimiz dönemde yapılan ilk toplu sözleşmede güzel kazanımlar elde ettik.
Ancak yaşanan bir takım süreçler kazanımlarımızın erimesine, bordrolu çalışanların kaybına neden oldu. 
O dönemde memura çifte bayram diye manşet atanlar 17-25 Aralık darbe girişimlerinden sonra kazanımlarımızı küçümsemeye çalıştı. Biz, halkın ve üyemizin içindeyiz nabzı tutuyoruz, beklentileri biliyoruz. Umarım ülkeyi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar da halkın ve çalışanların beklentilerinin farkındadır. 
Bu dönem yapılacak toplu sözleşme öncesi yöneticilere aşağıdaki şekilde formüle ettiğimiz dörtlü koalisyonu teklif ediyoruz. 

YÜZDELİK ZAM+TABAN AYLIĞA ZAM+REFAH PAYI+ENFLASYON FARKI 
Ayrıca, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine;
2016 yılında; Birinci Altı Ayda %8, ikinci Altı Ayda %8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL Zam+ 2015 yılı ekonomik Büyüme Oranının %50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar Refah Payı artışı+ Enflasyon farkı istiyoruz.
2017 yılında; Birinci Altı Ayda %7, ikinci Altı Ayda %7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL Zam+ 2017 yılında  üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı artı Enflasyon farkı istiyoruz.
Memur-Sen’in toplu sözleşme taleplerinin tamamına ayrıntılı şekilde aşağıdaki linkten ulaşılabilir: http://www.memursen.org.tr/haber/memur-senin-2016-2017-toplu-sozlesme-talepleri-aciklandi/