Zokora, “Emre olayında gördüm ki, Trabzon benim evim. Hiçbir takımda böyle hissetmedim” dedi.


Zokora, “Ne gitmesi, kaptan olup Trabzon’dan bırakmak istiyorum. 4 yıl Trabzon’dayım” dedi.


A’DAN Z’YE HER ŞEY

Trabzonspor’un bu yıl en çok konuşulan ismi olan Zokora, günebakış’a özel açıklamalar. Irkçı söylemleri nedeniyle Emre Belözoğlu’nun elini sıkmayarak Trabzon’da gönülleri fetheden Zokora, yaşananlardan ayrılığa, gelecek yıldan hedeflerine kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. Zokora, Trabzonspor’dan ayrılmayı hiç düşünmediğini belirtirken, en büyük hayalini de açıkladı.

HİÇ OLMADIĞIM KADAR

Zokora, “Trabzonspor’da hiçbir takımda olmadığım kadar mutluyum. Bana gösterilen sevgi ve ilgi beni o kadar mutlu ediyor ki, burasını bir yabancı olmama rağmen yuvam gibi görüyorum. Profesyonel bir oyuncuyum ama hiçbir takımda böyle bir duygu hissetmedim. Duyuyorum ki, ayrılmayı düşündüğüm söylentileri var. Kesinlikle böyle bir şey yok. Böyle bir yerden hiç ayrılmak ister ki” dedi.

KAPTANLIK İSTEĞİ

Siyahi yıldız, Trabzonspor’da futbolu bırakmak istediğini belirterek, “Umarım bu isteğim gerçekleşir ve Trabzonspor’da 4 yıl geçirip, iyi bir iz bırakarak ayrılırım. Gönlümden geçen kaptan olmak Trabzonspor’da. Bu yönde karar tabiî ki yönetim ve hocamın. Tolga kardeşime de asla saygısızlık yapmam. İstenirse kaptan olarak bu kulübe hizmet ederek, futbolu güzel duygular ile bırakmak” dedi.




NASIL CEZA ALMIYOR

Zokora, Emre olayı ile ilgili olarakta çarpıcı açıklamalar yaparak, “Emre o ırkçı söyleri söyledi ve buna rağmen nasıl oluyor da ceza almıyor. Dünya’nın başka yerinde olsa bunun karşılığı çok ağır olur. Hele de bunu daha önce de yapmış olmasına rağmen. Ben Emre’yi asla affetmeyeceğim. Elini sıkmamam en masum tepkiydi. Herkesin saha içindeki doğal mücadeledeki tekmeyi konuşup, Emre’nin ırkçı söylemlerini göz ardı etmesini hayretle ve ibretle izliyorum. Irkçılık çok tehlikelidir” dedi.




Türkiye’ye zarar verir Emre gibi oyuncuların futbol arenasında barındırılmaması gerektiğini ifade eden Zokora, “İnanıyorum ki Emre gibiler Türk futbolunda az ya da hiç yok. Böyle oyuncular aslında kendilerine değil, Türk futboluna zarar veriyor. Benim olayım ile ilgili bir çok önemli yıldız aradı. Tabiî ki Türkiye’de böyle bir şeyin olmadığını, Emre’nin istisna olduğunu söyledim. Herkes Emre olayının üstünde durmuyor ama Dünya’da böyle Türkiye ile algı oluşursa, yıldızlar buraya gelmez” dedi.





Devler Ligi’nde herkesi şaşırttık


Zokora, bu sezon istedikleri gibi bitmediğini ancak bunun bir çok nedeninin olduğunu belirterek, “Bazen idman yapmadan maça çıktık. İnanılmaz bir tempoydu. Herkes gerçekten fazla yıprandı. Böyle bir tempo hiç görmedim. Hele Avrupa’daki trafik ise Dünya’da eşi benzeri yoktur. Yine de Şampiyonlar Ligi’nde herkesi şaşırtarak başarılı olduk. Bizden ‘0’ çekmemizi bekleyenlere sahada en iyi cevabı verdik” dedi.