61SAAT SPOR-Trabzon’un Yıldızlı Beldesi’de çay ocağı işleten Hüseyin Gedikli, arkadaşı Davut Tarakçı ile birlikte geçen sezon Mayıs ayında oynanan Süper Final maçlarının ardından ilginç bir hobi edindi.
Bir gün işine giderken bindiği dolmuş tavanının Trabzonspor kaşkolleri ile süslendiğini gören Gedikli, sonrasında ise aynı fikri kendi çay ocağında uygulamaya karar verdi. Bunun için ilk etapta Trabzonspor kaşkolleri ve formaları ile başlayan Gedikli, geçen 6 aylık süreçte 77 kaşkol ve 26 farklı takımın formasını toplayıp dükkanında sergilemeye başladı.





Çay ocağını işlettikleri Yıldızlı Beldesi’nde Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Kampusu’nun bulunmasından dolayı bir çok öğrenci askerin bulunduğuna dikkat çeken Gedikli, “Aslında bizi tanımayanlar dışarıdan gördüklerinde çay ocağı değil de mağaza zannediyorlar. Fakat içeri girince bir hayli şaşırıyorlar.
Biz burada ki kaşkollerin kimisini kendimiz temin ettik kimisini de mahallemizde ikamet eden ve izinlerinde memleketlerine giden öğrenci ve asker vatandaşlarımız getirdi.



Tabi burada sadece Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe kaşkol veya formasının olmasından dolayı da zaman zaman tepkiler alıyoruz. Fenerbahçe’nin olmasından dolayı da tepki alıyorum. Ancak bu güzelliğin içinde neden Fenerbahçe olmasın ki. Fakat tepkiden çok takdir alıyoruz” dedi.
Müşterilerin özellikle çay ocağına gelerek fotoğraf çektirip kendi kişisel hesaplarında yayınladığına da dikkat çeken Gedikli, “Bunu sürdürmek istiyoruz. Kendi çabalarımızla olsun öğrenci ve asker arkadaşlarımızın çabaları ile olsun Türkiye’de ki hemen hemen bütün takımların kaşkol veya formalarını toplamayı hedefliyoruz” dedi.
Çevresinde ‘Fair-Play’ çaycı olarak anılan Gedikli, dükkanına kaşkol veya formasını astığı 13 kulüpten de teşekkür aldı.


KAYNAK: 61SAAT.COM