61SAAT HABER SERVİSİ -  Şehit Kaymakam Safitürk’ün hayalini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Trabzonspor’un katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Şehit Kaymakam Safitürk, bu hayalini şehit düşmeden önce, başkanlığını İbrahim Aydın’ın yaptığı Mardin Trabzonsporlular Derneğinin  ziyaretinde anı defterinde kaleme aldı. Bu yazıdan yola çıkılarak Mardin’in çeşitli bölgelerinden 150 çocuk yarın Trabzon’a getirilecek. Çocuklar 3 gün boyunca hem Trabzon’u gezecek, hem de çeşitli etkinliklere katılacak. Çocuklar son olarak ise Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasında Medical Park Arena’da oynanacak maçı stadyumda izleyecek.



Hayata geçirilen projenin tanıtımı bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Projenin sorumlusu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli ve Gazeteci Ahmet Külekçi dikkat çeken ifadeler kullandı.  Sözlerine ilk olarak Şehit Kaymakam Safitürk’ün anı defterinde kaleme aldığı sözlerini okuyarak başlayan Külekçi, “Şehit kaymakamımızın hayalini gerçekleştirecek olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Nisan Cumartesi günü oynanacak Trabzonspor – Gençlerbirliği karşılaşmasında Mardin’den geln öğrencilerimiz yeni stadımızda yerini alacak. Mardin ile olan kardeşlik ve gönül köprüsünün en sağlam adımı belki de bu organizasyon olacak. Teröre inat bu tür organizasyonlara devam edecek. Göreve geldiği günden bu yana bölgenin sevgisini kazanan ve bu projeden bize her türlü desteğini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

Külekçi, organizasyona Şehit Kaymakam Safitürk’ün eşi, çocuğu ve babasının da katılacağını aktardı. Programa katılan çocukların Cumartesi günü oynanacak Trabzonspor Gençlerbirliği maçında futbolcularla seramoni için sahaya çıkacağını, çocukların arasında Şehit Kaymakam Safitürk’ün de çocuğunun yer alacağı aktarıldı...