Trabzon yıllardır yetiştirdiği futbolcular ve hocaları ile bilinir. Trabzonspor altyapısı ise bir fabrika gibi çalışır futbolcu ve teknik adam yeri gelir yönetici üretir.
Trabzon’da son yıllarda kazandığı başarılar ile bir isim ön plana çıkıyor. Eski adı ile Erdoğdu Anadolu Lisesi yeni adı ile 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi teknik Direktörü Adem Cebeci.

TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU, İKİNCİLİĞİ, DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Trabzon Akçaabat İlçesi doğumlu Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği mezunu olan Cebeci 26 yaşında başladığı antrenörlük kariyerinde önemli adımlar atmaya devam ediyor.
Trabzon’un köklü kulüplerinden İdmanocağı’nda görev yaptığı sürede 4 yıl üst üste şampiyon olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Cebeci daha sonra öğretmenliğini de yaptığı Erdoğdu Anadolu Lisesi’nde bir okul takımı kurdu. 

Kurduğu genç takım ile de 4 yıl boyunca şampiyonluk yaşayan genç teknik adam kategorilerinin yanı sıra 1 kez Türkiye ikinciliği yaşarken 1 kez de Türkiye şampiyonluğu kazandı. 
Bu başarısını Guetamala’da düzenlenen Dünya Kupası’nı kazanarak taçlandıran Cebeci bu sezon da 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ile Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.


Şampiyon Lise’nin ilk durağı Malatya son durağı ise Dünya Kupası için Prag olacak.

TRABZONSPOR’A GÖNDERDİĞİ OYUNCULAR
Bilindiği üzere futbolcu fabrikası olarak lanse edilen 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi (Erdoğdu Anadolu Lisesi) Trabzonspor’da forma giyen ve müthiş bir grafik yakalayan Yusuf Yazıcı, Furkan Taş, Muhammet Beşir, Hamza İpekçi, Mehmet Yeşil, Mücahit Çakır, Selim Dilli, Yağızcan Erdem, Faruk Murat, Hamdi Dereli, Talha Aydemir, Mahmut Emin Kabul, Ahmet Eren, Cafer Tosun gibi oyuncuları profesyonel Türk futboluna kazandırmıştı.
Şimdi de yine Erdoğdu Anadolu Lisesi oyuncusu olan Abdurrahim Dursun Ersun Yanal’ın son gözdesi. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal performansını beğendiği genç oyuncuyu sezon sonu A Takım kadrosuna dahil edeceği öğrenildi.