CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen Akyazı stadı ile ilgili iddiaları içeren soru önergesine hükümet cevap veremedi. Akyazı Stadı cevaplanmamış birçok sorunuyla şehrin ortasında beklemektedir. Pekşen'in Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde çok can alıcı şu sorular yer alıyordu:
1. Fore kazıkların yeterli sayı ve derinlikte çakılmadıkları doğru mudur? Tribün bölgelerinde kullanılan yüksek kazıklama yönteminin zeminde tercih edilmemesi ve bu sayede oluşturulacak bir beton alan üzerine zeminin oturtulmamasının önemli bir problem olduğu doğru mudur?
2. Stadın çökme ölçümleri yapılmış mıdır; oturum güvenli midir? Bölgede yaşanacak olası bir depremde facia yaşanır mı? Altyapıda gerekli önlemlerin alınmaması yüzünden zeminde batmalar meydana gelmiş midir?
3. Yüklenici firmada iş güvenliği açısından tespit edilen eksiklikler nelerdir? Bu eksiklikler giderilmiş midir?
4. Doğalgaz ve elektrik firmaları Akyazı Stadı ile ilgili bir çalışmaya başlamış mıdır?
5. Karayolları kendi protokolleri dahilinde bulunan yolları, bağlantıları ve kavşaklar ile ilgili ne gibi çalışmalar yapmıştır?
6. Taşkın deresi imalatının halen başlamadığı doğru mudur? Stadın güvenliği için zorunlu olan taşkın deresi inşaatı neden daha önceden projelendirilip, bitirilmemiştir?
7. Çatı çelik imalatının yavaş gittiği doğru mudur?
8. Akyazı’nın yamaçla bitişik masif dolgu alanının, Akyazı’da yer altı sularını biriktireceği ve yapılacak tüm tesislerinde belli bir zaman dilimi sonrasında tehlike yaratacağı doğru mudur? Bu konuda bilim adamlarının uyarısı neden dikkate alınmamıştır?

Trabzon ve Trabzonspor taraftarı için bu denli önemli olan Akyazı Stadı için Başbakan adına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ tarafından verilen cevap ise şudur:

“Söz konusu stad inşaatı, Başbakanlığa bağlı Toplu konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği, TOKİ tarafından yürütülmektedir.”

Akyazı Stadı’nın AKP’nin sadece seçim vaatlerinden olduğu bu cevapla da anlaşılmıştır. AKP’nin Trabzon’a yaptıklarına bir yenisi daha eklenmiş, Trabzonlu seçim vaadiyle aldatılmıştır. Bu çok önemli sorulara verilen anlamsız cevapla da daha da iyi anlaşılmıştır. Başta Trabzonspor taraftarları olmak üzere Trabzonluların hükümetin bu aldatmacasına gereken cevabı vereceğine inanıyoruz.