Trabzon başkanı olduğu tarihlerde kulübün ihtiyaçları için Almanya’da yaşayan İsmail Demir isimli arkadaşından borç alan Mehmet Ali Yılmaz ve kulübün muhasebecisi Müjdat Aybar hakkında, “borca karşı verdikleri çekin karşılıksız çıktığı” suçlamasıyla dava açıldı.

1997-1999 yıllarında Trabzonspor başkanlığını yapan Mehmet Ali Yılmaz, kulübün giderlerini karşılamak amacıyla İsmail Demir isimli işadamından aldığı paranın ödemesini iddiaya göre karşılıksız çekle yapınca mahkemelik oldu.  Almanya’da turizm işleriyle uğraşan ve bir dönem kulübün Almanya temsilciliğini üstlenen Demir’in avukatı Mine Kocaoğlu mahkemeye sunduğu dilekçede, müvekkilinin 100 bin markını Aybar’a, 1 milyon 100 bin markı da Trabzonspor adına Esbank Etiler Şubesi’ne havale ettiğini belirtti.

Demir’in borca karşılık verilen 1999 yılı Temmuz ayı vadeli 750 bin dolarlık çeki tahsil etmek istediğini ancak karşılıksız çıktığını belirten Kocaoğlu, “Demir ‘bugün yarın ödenir’ denilerek oyalanmıştır. 2000 yılına gelindiğinde kongreyi Özkan Sümer ekibi kazanınca müvekkilim Trabzonspor Kulübü’ne müracaat etmiş ve paranın ne zaman ödeneceğini sormuştur. Kulüpten, ‘M.Ali Yılmaz dönemindeki hesaplar incelenmiştir. Araştırmanın ardından paranız ödenir’ yanıtını alan müvekkilim aradan geçen sürede borç ödenmeyince davayı açmak zorunda kalmıştır” ifadesini kullandı.

Demir’in açtığı ve 34. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme Adli Tıp Kurumu’ndan tespit istedi. Adli Tıp, çeklerin M.Ali Yılmaz tarafından yazılıp yazılmadığına karar verecek.

Özkan Sümer yönetimi, 2009 yılında, dava açılmadan önce yaptığı açıklamada, İsmail Demir’den alındığı iddia edilen paranın kulübün kasasına girmediğini söylemişti. AİHM’den red

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, başvurularını usul yönünden reddettiğini söyledi. Futbolda ’Şike Davası’ sonrasında 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını isteyen Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bu konuda olumlu yanıt alamamıştı. Bordo-mavililer bunun üzerine, ekim ayında mahkemeye başvuruda bulunmuştu.


Başkan Şener, “AİHM’in bu kadar kısa sürede kararı sonuçlandırmalarını beklemiyorduk. Kararı gördükten sonra sebebini anlayacağız. Yarın (bugün) daha geniş kapsamlı bir bilgilendirme yapabiliriz” dedi.