Gençlerbirliği mücadelesindeki savunma kurgusundan genel olarak memnun olan Sadi Tekelioğlu'nun bu pozisyonda kafasındaki tek soru işareti, cezası sona eren Douglas'ın durumu olacak. Tecrübeli teknik adamın stoper pozisyonunda Douglas ve Mustafa Yumlu arasında tercih yapması bekleniyor. 

Sezon başından bu yana olduğu gibi savunmanın önünde Mbia ve Okay ikilisinin oynaması beklenirken Sadi Tekelioğlu, 2 oyuncunun enerjisinden faydalanmayı planlıyor. Fenerbahçe'ye karşı orta sahada üstünlük kurmak isteyen tecrübeli teknik adamın, Okay ve Mbia'dan sürekli rakip orta saha oyuncularına pres uygulamalarını istediği öğrenildi.  

Milli takımdan yorgun döndüğü için Gençlerbirliği karşısında yedek başlayan Erkan Zengin'in tekrar ilk 11'e dönmesi bekleniyor. geçtiğimiz hafta galibiyet golüne imza atan Mehmet Ekici'nin de Fenerbahçe karşısında mücadeleye ilk 11 çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Trabzonspor'un Fenerbahçe mücadelesinde orta sahasını tamamlayacak bir diğer ismin ise Marko Marin olması bekleniyor. Tedavi için Almanya giden Marin'in hazır bir şekilde takıma katılması Fenerbahçe maçı öncesi teknik heyeti memnun etti.  

Trabzonspor'da zorlu randevuda gol ayağı olarak ise Oscar Cardozo'nun oynaması bekleniyor. Gençlerbirliği karşılaşmasında oyuna girdikten sonra gösterdiği gayretle dikkat çeken Paraguaylı yıldızın Fenerbahçe karşılaşmasına özel olarak hazırlandığı öğrenildi. 

Öte yandan son dönemde yaşanan maddi problemler nedeniyle Trabzon'a gelen Oscar Cardozo'nun menajeri Pedro Aldave ve  Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bir görüşme gerçekleştirdi. Yönetimle yapılan görüşmede son dönemde yaşanan maddi sorunların kongre sürecinin ardından tekrar düzene gireceği belirtildi.