Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 2. hafta mücadelesinde Trabzonspor, evinde Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0 sona erdi.
Karşılaşma boyunca iki takım da istediği poziyonları bulamazken, daha etkili hücumlar geliştiren Trabzonspor da, son paslarda bir türlü başarılı olamadı. Bordo-mavililerin kaleyi buşan 5 şutuna karşılık, Akhisar ise 3 kez çerçeveyi buldu.
Bu skorun ardından Akhisar Belediyespor puanını 4 yaparken, Trabzonspor ise 2 puana yükseldi. B Grubu 3. haftasında Trabzon, evinde Manisaspor ile karşılaşacakken, Akhisar ise deplasmanda Keçiörengücü'ne konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR: 
90' Trabzonspor sahasında Akhisar Belediye ile 0-0 berabere kaldı.

84' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Soner'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

73' Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Özer'in pasında topla buluşan Yatabare'nin cezam alanına ortasında İshak'ın vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

72' Sol kanattan gelişen Akhisar atağında Kadir'in pasında topla buluşan Güray'ın ceza alanına ortasında top kaleci Fatih'te kaldı.

71' Trabzonspor, ikinci yarıda istediği oyunu ortaya koyamıyor.

70' Akhisar'da Kenan Özer ve Taşkın Çalış oyundan çıkarken Güray Vural ve Saidi Ntibazonkiza oyunda.

60' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

59' Akhisar gole çok yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Mehmet'in ceza alanına pasında Taşkın kaleye vuruşunu yapacağı anda Medjani araya girip topu kornere gönderdi.

57' Bir başka Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Medjani'nin ceza alanına ortasında kaleci Emrah, yükselip topun sahibi oldu.

56' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

55' Bordo mavili ekip rakip ceza alanına yakın bir noktadan hafif sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. İshak'ın ceza alanına ortasında savunmanın müdahale ettiği top kornere gitti.

54' Etkili gelişen Akhisar atağında sol çaprazdan ceza alanına giren Mehmet'in dar açıdan vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

53' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Serdar, Zokora'ya faul yaptı.

52' Bir başka Trabzonspor atağında Soner'in ceza alanına yakın bir noktadan hafif sağ çaprazdan kaleye şutunda top dışarıya gitti.

51' Gelişen Trabzonspor atağında Serdar, sağ kanattan son çizgiye kadar inip ceza alanına ortasını yaptı ama top kaleci Emrah'ta kaldı.

50'İkinci yarıya konuk ekip Akhisar daha istekli başlayan taraf...

49' Bir başka Akhisar atağında topu ceza alanı ön bölümüne kadar taşıyan Taşkın'ın ceza alanına pasında araya savunma girdi.

D.A. Trabzonspor - Akhisar Belediyespor mücadelesinin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

D.A. İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45' Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede rakibine faul yapan Carl Medjani sarı kart gördü.

45' İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

44' Trabzonspor'da bu kez de Waris kaleyi yokladı ama yine Emrah kalesinde devleşti.

43' Bordo mavili ekipte Mustafa'nın ceza alanı dışından kaleye sert şutunda Emrah topu çelmeyi başardı.

42' Gelişen Akhisar atağında Taşkın'ın ceza alanı dışından uzak mesafeden kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti.

41' Gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın pasında sol kanatta topla buluşan İshak'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

40' Sağ kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Salih'in ceza alanına ortasında Yatabare'nin kafa vuruşunda top kaleci Emra'ta kaldı.

39' Geride kalan bölümde Trabzonspor 132, Akhisar 74 kez başarılı pas yaptı.

28' Kullanılan serbest vuruşta Soner'in ceza alanına ortasında kaleci Emrah topa yükseldi ama Waris'in Emrah'a sert müdahalesi sonrası maçın hakemi serbest vuruşu verdi.

27' Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Serdar, rakibinden sıyrılıp ceza alanına hareketlenmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

26' Sağ kanattan gelişen Akhisar atağında İsmail'in ceza alanına ortasında kaleci Fatih'i aşan topu Mustafa kontrol etti.

25'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Constant, Djoum'un müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

21' Gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan İshak'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

20'Bu arada Akhisar takımında Bruno bir sakatlık geçirdi ama ciddi bir problemi yok ve oyuna devam edecek.

19'Bir başka Trabzonspor atağında orta alandan ceza alanı ön bölümüne yüksek gönderilen topu savunma karşıladı. Seken topa Waris, uzak mesafeden sert vurdu ama top yandan dışarıya gitti.

18'Bu kez sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Soner'in ceza alanına ortasında kafalardan seken topu savunma uzaklaştırdı.

17' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma yine topu karşıladı ve top bu kez diğer kanattan kornere çıktı.

16' Trabzonspor, rakip ceza alanına yakın bir noktada hafif sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Soner'in ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.

8' Akhisar gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza alanına yapılan ortada savunmanın sektirdiği topa Kenan çok sert vurdu ama çizgi üstünde son anda Salih topu kornere göndermeye başardı.

6' Bu kez gelişen Akhisar atağında Mehmet Akyüz, ceza yayına kadar sokulup şutunu çekmek istedi ama savunma Mehmet'e bu şansı vermedi.

2' Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde gerçekleşen top kapma mücadelesinde Salih, Kenan'a faul yaptı.

1' Mücadele Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı..

Maç başladı...

TAKIMLARIN 11'LERİ

TRABZONSPOR:
Trabzonspor'un 11'i: Fatih, Aykut, Medjani, İshak, Serdar, Mustafa Akbaş, Constant, Salih, Soner, Waris, Yatabare.

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Emrah, İsmail, Uğur, Taşkın, Djoum, Kadir, Ferreira, Kenan, Mehmet, Zokora, Bruno.

STAT: Avni Aker

SAAT: 18.00

YAYIN: ATV

HAKEM: Hakan Ceylan