Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. maçında Keçiörengücü'nü konuk eden Trabzonspor, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada aradığı golü bulamayınca beraberlikle sahadan ayrıldı.

Zayıf rakibi karşısında etkili silahları ile maça başlayan bordo mavili ekip, ilk yarıda gol pozisyonu üretmekte sıkıntı yaşarken Keçiörengücü'nün başarılı savunması dikkat çekti.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan bordo mavililerin gol silahları, Keçiörengücü'nün kalecisi Ulaş Güler'i geçmeyi başaramadı. 34 yaşındaki tecrübeli kaleci üst üste kurtarışlarla takımına hayat veren isim oldu.

Maçta gol sesi çıkmayınca Trabzonspor taraftarı önünden golsüz beraberlikle ayrıldı ve puanını 9 yaparak son maç öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi. Keçiörengücü ise puanını 6 yaparak gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.

Trabzonspor gruptaki son maçında Akhisar'a konuk olurken Keçiörengücü sahasında Manisaspor ile mücadele edecek.

ERKAN ZENGİN 11'DE

Trabzonspor'da geçen hafta ligdeki Medicana Sivasspor maçının 65. dakikasında oyuna girerek ilk kez forma giyen yeni transfer Erkan Zengin, ilk 11'de sahaya çıktı.

Teknik direktör Ersun Yanal, Medicana Sivaspor maçında iki asist yapan futbolcuya ilk kez 11'de görev verdi.

1 LİRAYA BİLET

Karşılaşmanın VIP tribünü hariç tüm biletler bir liradan satılmasına karşın taraftarlar stadı dolduramadı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın 24 bin kişilik seyirci kapasiteli tribünlerinde 8-9 bin dolayında bordo-mavili taraftar yer aldı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Zayıf rakibi Keçiörengücü karşısında etkili silahlarını sahaya süren Trabzonspor, ilk 45 dakikada aradığı golü bulamadı. Oyunu rakip yarı alana yıkan ve üstün bir futbol sergileyen bordo mavili ekip, aradığı gol fırsatlarını bir türlü yaratamayınca ilk 45 dakikadan gol sesi çıkmadı.

TRABZON YÜKLENİYOR, ULAŞ KURTARIYOR

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Trabzonspor, Keçiörengücü kalecisi Ulaş'ı geçmeyi başaramadı. Oscar Cardozo, Erkan Zengin ve Özer Hurmacı ile birçok net fırsat yakalayan bordo mavili ekip, kaleci Ulaş'ın başarılı kurtarışları karşısında çaresiz kaldı ve iki ekip de sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR: 

Maç 0-0 sona erdi. 

Hakem 4 dakika uzatma verdi. 

86' Trabzonpor'da Özer'in vuruşunda kaleci Ulas son anda topu kornere attı. 

78'Bosingwa'nın gelişine ortası ters kanattan dışarıya gitti.
74'Bosingwa sağ çizgide rakibini yere indirdi. Hakemin faul düdüğü çaldı.

73'Yusuf'tan aldığı topu Erkan Cardozo'ya gönderdi. Paraguaylı yıldızın kontrolü kötü olunca araya savunma girdi.

70' Keçiören'de Özkan, Engin'in yerine oyuna girdi. 

68' Trabzonspor'da Erkan iki kere kaleyi yokladı ancak top dışarı çıktı. 

66' Trabzonspor'da Aykut Demir sarı kart gördü. 

64'Trabzonspor Özer'le gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelen ortada savunmadan seken topa Özer'in röveşatası kaleci Ulaş'ta kaldı.

63'Sağ çizgide Sefa ve Sinan arasında ilginç bir top kapma mücadelesi yaşandı. Top taca çıktı. Trabzonspor kullanacak.

61' Trabzonspor'da Mertcan yerini Mustafa Akbaş'a bıraktı. 

59'Özer'in kullandığı serbest vuruş baraja çarparak kornere gitti. Bu arada barajı bozan Emre sarı kart gördü.

58'Trabzonspor serbest vuruşu kullanacak Barajda bulunan iki takım oyuncuları da itme çekme yaparak kendine yer arıyorlar. Hakem barajdaki oyuncuları uyardı.

57'Kaleci Ulaş kalesinden çıkıp pozisyona gittiği için sarı kart gördü.

56'Ceza alanı yayında Cardozo'ya yapılan müdahaleye faul düdüğü geldi. Keçiörengücü oyuncularının hakeme yoğun itirazı var.

54' Trabzonspor'da Mehmet Ekici, yundan çıktı yerine Soner girdi. 

52' Yusuf'un vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi. 

51'Ceza alanı yan çizgisinde topla buluşan Sefa Yılmaz faulle durduruldu. Trabzonspor serbest vuruş kullanacak.

50'Bordo-mavili ekip rakip savunmanın kilidini ise hanüz açabilmiş değil. Kanatlardan yapılan ortalarda Keçiörengücü savunması hatasıza yakın oynuyor

45' İkinci yarı başladı

İLK YARI 0-0 SONA ERDİ. 

42'Trabzonspor'da Özer Hurmacı, hakem Hakan Ceylan'a yoğun bir şekilde itiraz ettiği için sarı kart gördü.

41'Erkan Zengin ilk yarıda en çok topla oynayan isim Trabzonspor'da. Başarılı paslarıyla da dikkat çekiyor Bordo-mavili oyuncu.

37'Aykut'un ara pasında Sefa sağ çizgide topla buluştu. Ceza alanında olan Cardozo'yu görmek istedi ancak geriye düşen topa Fatih vurmak istedi ancak savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

33'Sol kanatta Yusuf-Erkan-Mehmet üçgeninden topu içeri gönderekn Yusuf oldu. Ceza alanı ön çizgisinde topu önünde bulan Fatih Atik gelişine güzel bir şut çıkardı. Savunmaya da çarpan top kornere gitti.

31' Trabzonspor'da Mehmet Ekici, sarı kart gördü. 

28'Cardozo'nun sol kanattan içeriye pasında Özer topukla Sefa'yı görmek istedi ancak ofsayt bayrağı kalktı.

21' Kornerde Mehmet topun başına geçti. İçeri ortaladı Cardozo yükseldi vurdu, defansa çarpan top direğe çarpıp yeniden sahaya döndü. 

20'Topun başına Mehmet ile birlikte gelen Cardozo'nun vuruşunda top baraja çarptı ve kornere gitti.

13'Aykut'un yüksek pasını Yusuf kafayla indirdi. Devamında Cardozo'nun önünde kalan topa Paraguaylı yıldız vurdu ancak top dışarı gitti.

11'Erkan Zengin'in şık pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Özer Hurmacı oldu. Yerden dışarıya doğru çıkardığı top Keçiörengücü savunmasında kaldı. Trabzonspor gol için bastırıyor bu dakikalarda.

6' Trabzonspor'da Mehmet Ekici, rakibinin sert faulü sonrası yerde kaldı. Oyuncu tedavi amaçlı oyun dışına alındı. 

2' Maç orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. 

1' Maç başladı...

Trabzonspor'un 11'i

Hakan Arıkan, Aykut Demir, Bosingwa, Musa, Salih, Yusuf, Özer, Mehmet, Erkan, Sefa, Cardozo

MAÇTAN ÖNCE

Trabzonspor, Türkiye Kupası B Grubu’nda bu akşam, 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Keçiörengücü ile sahasında karşılaşacak.

Kupada 8 puanla grubunda lider olan Bordo-Mavililer’in mücadelesi saat 18.00’de başlayacak ve A Haber’den canlı olarak ekranlara gelecek. Trabzon, rakibini mağlup etmesi gruptan çıkmayı garantileyecek. Mücadeleyi Hakan Ceylan yönetecek. Ceylan’ın yardımcılıklarını ise Nihat Samuk ve Ahmet Şimşek yapacak. Dördüncü hakemlik görevini ise Öner Fırat üstlenecek.

Taraftar da akın edecek

Bordo-Mavili yönetim, bu akşam kupada oynayacakları Keçiörengücü karşılaşmasının bilet fiyatlarını, 1 Lira olarak açıklamıştı. Trabzonsporlu futbolseverlerin bu fırsatı kaçırmayıp, tribünde yerlerini alacakları, kapalı tribündeki biletlerin ise kadın ve 15 yaş altı çocuklara satılacağı belirtildi. Özellikle okulların ara tatile girmesi sebebiyle Hüseyin Avni Aker Stadı’nda hatırı sayılır bir kalabalığın olması bekleniyor.

YAYIN: A HABER & 61SAAT TV - 18.00