Spor Toto Süper Lig 4. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Yunus Yıldırım'ın düdük çaldığı karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Bordo-mavili ekibi öne geçiren gol 16. dakikada genç yıldız Yusuf Erdoğan'dan geldi. Kasımpaşa'nın eşitlik golü ise 85. dakikada Oscar Scarione'den geldi. Trabzonspor ligdeki 4. beraberliğini aldı ve 4 puana yükseldi.. Zorlu Trabzon deplasmanından 1 puanla dönen Kasımpaşa ise 6 puana yükseldi.

Spor Toto Süper Lig 5. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Karabükspor'la karşılaşacak, Kasımpaşa ise evinde Gaziantepspor'la karşı karşıya gelecek.

TRABZON'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da geçen hafta İstanbul Başakşehir maçına göre 3 oyuncu değişikliğine gidildi.

İstanbul Başakşehir maçında sakatlanan Constant'ın yerine Soner Aydoğdu formayı aldı. Genç oyuncu, Cardozo gibi bu sezon ligde ilk kez 11'de sahaya çıkma şansı buldu.

Teknik direktör Halilhodzic, geçen haftaki maçta oynattığı Waris ve Fatih Atik'i yedek kulübesinde oturturken bu oyuncuların yerine Yusuf Erdoğan ve Cardozo'ya görev verdi.


EV SAHİBİNDE 7 EKSİK

Trabzonspor'da 7 futbolcu sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa maçında görev alamadı.

Bordo-mavili takımda, Aykut Demir, Özer Hurmacı, Mustafa Yumlu, Constant, Deniz Yılmaz, Bosingwa ve Yatabare kadroda yer alamayan isimler oldular.

Kasımpaşa'da ise uzun süreli sakatlığı bulunan Eren Derdiyok, maç kadrosunda yer almadı.


HACIOSMANOĞLU DIŞARDA, HALILHODZIC TRİBÜNDE
Trabzonspor'da kulüp resmi internet sitesinde sportmenliğe aykırı açıklamada bulunulmasından dolayı 30 günlük hak mahrumiyet cezası alan kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı stattan izleyemedi.

İstanbul Başakşehir ile oynadıkları lig maçında yardımcı hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odası ile yedek kulübesine giriş yasağı alan Halilhodzic de maçı tribünden takip etti.


TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ
Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya ilgi göstermedi.

En son Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Fenerbahçe ile oynanılan maçta tribünlerin büyük kısmını dolduran bordo-mavili taraftarlar, Kasımpaşa maçına az ilgi gösterdi. Tribünlerde bulunan yaklaşık 5 bin dolayında taraftar, bordo-mavili takıma destek verdi.

Trabzonspor taraftarları, eski golcü oyuncuları olan Kasımpaşa'nın teknik direktörü Shota Arveladze'yi maç öncesi alkışladılar. Gürcü teknik adam da tribünlere dönerek taraftarları alkışla yanıt verdi.

İLK TEHLİKELER YUSUF'TAN
Maça hızlı başlayan Trabzonspor'da ilk tehlikeli ataklar genç yıldız Yusuf Erdoğan'ın katkısıyla geldi. Maça sol kanatta başlayan Yusuf, Kasımpaşa savunmasına zor dakikalar yaşattı.

İlk olarak 10 dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Yusuf, ceza sahası içerisine doğru ortasını yapmak istedi. Ortasında top bir anda kaleye doğru yöneldi ancak kaleci Andreas Isaksson topu son anda kornere çeldi.

Bu tehlikenin ardından Musa Nizam'la tehlikeli gelen Trabzonspor, son vuruş doğru yapılamayınca golden oldu.

YUSUF BU KEZ AFFETMEDİ!
Kasımpaşa karşısında Trabzonspor'un etkili ismi Yusuf Erdoğan takımını öne geçiren golü 16. dakikada kaydetti. Oscar Cardozo'nun kafa pasında Kasımpaşa yarı sahasının hemen başında topla buluşan Soner Aydoğdu, sol kanattan savunma arkasına doğru koşu yapan arkadaşı Yusuf'u çok iyi gördü. Derinlemesine pasında topla buluşan Yusuf Erdoğan, hızla ceza sahası içerisine doğru hareketlendi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Yusuf düzgün bir aşırtma vuruşla topu ağlarla gönderdi.

BELKALEM'DEN KRİTİK MÜDAHALE


İlk yarının ikinci bölümünde skoru dengelemek için bastıran Kasımpaşa, 39. dakikada net bir pozisyon yakaladı. Sol çaprazda topla buluşan Ryan Donk, Adem Büyük ile girdiği verkaç sonrasında ceza sahası sol çapraz içerisinde kaleci Onur Kıvrak ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Onur Kıvrak gole izin vermedi ancak seken top penaltı noktası üzerinde bekleyen Tunay Torun'un önünde kaldı. Hiç bekletmeden vuruşunda savunmada Belkalem topu topuğuyla çizgiden çıkartarak kornere atıyor.

ONUR KALESİNDE DEVLEŞTİ
İlk yarının son dakikalarına doğru Kasımpaşa rakip yarı alandaki baskısını artırıdı. Sağ kanatta topla buluşan Tunay Torun, altı pasa doğru ortasını yapıyor. Ortasında rakip savunmaya rağmen topa iyi yükselen Ryan Babel kafa vuruşunu yapıyor. Vuruşunda kaleci Onur Kıvrak son anda topu kornere çeliyor.

Mücadelede ilk yarı 1-0 Trabzonspor üstünlüğüyle son buldu.

MEHMET EKİCİ FARKI ARTIRAMADI

İkinci yarının ilk bölümü karşılıklı ataklarle geçilirken 66. dakikada Trabzonspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanatta topla buluşan Yusuf, ceza sahası içerisine doğru hızla hareketlendi. Topu sol ayağına çektikten sonra vuruşunu yaptı ancak top savunmada Andre Castro'ya çarpıyor. Andre Castro'dan seken top altı pasın hemen gerisinde bekleyen Mehmet Ekici'nin önünde kaldı. Bekletmeden yakın direğe doğru sert vuruşunda kaleci Andreas Isaksson gole izin vermedi.

ONUR KALEDE DEVLEŞTİ
Eşitlik için baskısını artıran Kasımpaşa Oscas Scarione'nin pozisyonunda gole yaklaştı. Alpaslan Öztürk'ün pasında topla buluşan Oscar Scarione, önündeki boş alanı kullanarak ceza sahası içerisine doğru hareketlendi. Ceza sahası içerisine girmeden vuruş açısını yakaladıktan hemen sonra yakın direğe doğru yerden vuruşunu yaptı. Şutunda top kaleci Onur Kıvrak'da kaldı.

ONUR BU KEZ DİRENEMEDİ!
İkinci yarı boyunca golü arayan Kasımpaşa Oscar Scarione ile maça dengeyi getirdi. Ryan Babel'in pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Oscar Scarione, topu sol ayağına çektikten sonra yerden uzak kale direğine doğru vuruşunu yaptı. Maç boyunca iyi bir performans sergileyen Onur, bu kez topu çıkaramadı. Scarione'nin sert şutunda top ağlarla buluştu.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

90' Maç bitti. Trabzonspor 1-1 Kasımpaşa

90' Trabzonspor orta alandan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Papadopoulos'un vuruşu üstten dışarıya gitti.

90' Mücadelede artık son anlar...

90' Bordo mavililer çok hızlı bir kontra atak geliştirdi. Waris, sol çaprazdan ceza alanına kat edip sağ çaprazdan ceza alanına giren Medjani'ye pasını verdi. Medjani'nin daha müsait durumdaki Sefa'ya pasında ofsayt bayrağı kalktı.

89' Mücadelenin sonuna 4 dakika ilave edildi.

88' Trabzonspor'da Mehmet Ekici'nin yerine Serdar Gürler oyunda.

87' Kasımpaşa sol kanattan etkili geldi. Babel'in kale sahasına etkili yerden ortasında topa kimse dokunamadı.
sahibi

86' Gelişen Kasımpaşa atağında ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Scarione 3 rakibinin arasında olmasına rağmen sol ayağıyla sol köşeye çok sert bir şut çekti ve topu köşeden ağlarla buluşturdu.

85' GOL! Oscar Scarione


84' Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Musa son çizgiye kadar inip ortasını yaptı ama Waris'ten önce savunma topu karşıladı.

83' Sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Orhan, rakibini geçip ortasını yaptı ama herkesi aşan top dışarıya gitti.

82' Kasımpaşa'da Sancak Kaplan'ın yerine Atila Turan oyunda.

81' Trabzonspor'da Waris, orta alanda Donk'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve Donk sarı kart gördü.
80' Kasımpaşa'da Tunay Torun'un yerine Sanharib Malki oyunda.

78' Trabzonspor'da Oscar Cardozo'nun yerine Waris Majeed oyunda.

77' Konuk ekipte Babel, çok uzak mesafeden kaleye sert bir şut gönderdi ama top farklı şekilde dışarıya gitti.

76' Kasımpaşa gole çok yaklaştı. Adem sol kanattan içeriye kat edip sağ çaprazdan ceza alanına giren Viudez'e pasını verdi ama Viudez'in sağ çaprazdan karşı karşıya pozisyonda vuruşunu Onur kurtardı.

75' Bu arada Trabzonspor'da Onur Kıvrak bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

73' İkinci yarının en net pozisyonuna Trabzonspor Yusuf ile girdi ama bu pozisyondan sonuç çıkmadı.

72' Kasımpaşa son dakikalarda özellikle sol kanattan etkili gelmeye başladı.

71' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.

70' Sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Babel'in ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.

68' Kasımpaşa'da Andre Castro'nun yerine Oscar Scarione oyunda.

67' İkinci yarıdaki en önemli pozisyona Trabzonspor girmiş oldu.

66' Bordo mavili ekip gole çok yaklaştı. Yusuf, sağ çaprazdan aldığı topla birlikte ceza alanına kadar gitti. Rakibi karşısındayken topu soluna çekip şutunu çekti ama iki savunma oyuncusu topa müdahale etti. Ardından seken topa müsait durumdaki Mehmet çok sert vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

65' Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Sefa, Orhan'dan sıyrılmak isterken Orhan topu taca gönderdi.

64' Orta alanda topla buluşan Yusuf, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
63' Hüseyin Avni Aker'de düşük tempolu oyun devam ediyor.
62' Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Donk topu Viudez'e gönderdi ama araya savunma girdi.
61' Gelişen Kasımpaşa atağında Alpaslan'ın sol kanada uzun pasında savunma araya girip topu taca gönderdi.
60' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Salih, rakibinden sıyrılıp rakip yarı alana geçmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

54' Etkili gelişen Trabzonspor atağında Mehmet'in Cardozo'ya ara pasında ofsayt bayrağı kalktı.
53' Trabzonspor'da Soner Aydoğdu'nun yerine Salih Dursun oyunda.

52'  Orta alanda gerçekleşen ikili mücadele sonrasında Donk ile Musa çarpıştı. İki oyuncunun tedavisi devam ediyor.

51' Bu kez gelişen Kasımpaşa atağında sol kanatta topla buluşan Babel'in ceza alanına etkili ortasında Onur uçarak topu yumrukladı.

50' Aynı köşeden kullanılan kornerde Soner'in ceza alanına ortasında Cardozo topa yükseldi ama savunma topu uzaklaştıran taraf oldu.

49' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu bir kez daha kornere gönderdi.

48' Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu kornere gönderdi.

47' Sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Babel, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

46' İkinci yarı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...

46' Trabzonspor, Yusuf Erdoğan'ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

45' İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

45' İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

45' Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Tunay'ın ceza alanına etkili ortasında Babel'in yakın mesafeden kafa vuruşunu Onur son anda kornere çeldi.

43' Kasımpaşa'da Castro, rakip yarı alanda baskıyla topu rakibinden söktü aldı ama ardından topu oyun alanında tutamadı ve top dışarıya gitti.
Kullanılan serbest vuruşta Alpaslan'ın doğrudan kaleye gönderdiği top kaleci Onur'un kucağında kaldı.

42 'Bir başka Kasımpaşa atağında ceza alanına yaklaşık 10 metrelik bir mesafede hafif sol çaprazda Adem yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

41' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

40' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Cardozo'nun kafa vuruşu kaleci Isaksson'da kaldı.

39'Etkili gelişen Trabzonspor atağında rakip savunma arkasına sarkan Sefa'ya atılan pasta Sefa topu alıp ceza alanına girdi ve pasını içeride bulunan

38' Cardozo'ya göndermek istedi ama savunmaya çarpan top kornere gitti.

35' Kasımpaşa son bölümde daha etkili olan taraf görünümünde. Özellikle Adem ve Tunay rakip savunmayı zorlayan isimler.

33' Kasımpaşa yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Cardozo, Barış'a faul yaptı.

32' Kasımpaşa atağının devamında Viudez, sağ çaprazda topla buluştu ve rakiplerinden bir bir sıyrılıp ceza alanına girdi. Ardından topu kale sahasına çevirdi ama savunma topa ayak koydu.

31' Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Tunay'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

30' Son dakikalarda tempo biraz düşmeye başladı.

29' Trabzonsporlu oyuncuların istekli oyunu taraftarlardan alkış alıyor.

28' Gelişen Trabzonspor atağında Mehmet'in pasında Yusuf'un ceza alanına ortasında savunmadan dönen topa bu kez Mehmet çok sert vurdu ama top kaleyi tutmadı.

26' Bordo mavili ekibin rakibi karşısındaki etkili oyunu devam ediyor.

25' Sol kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında son çizgi yakınlarında topla buluşan Cardozo, zor pozisyonda topu ceza alanına çevirdi. 24' Savunmadan önce araya giren Mehmet de son çizgiye indi ama topu oyun alanında tutamadı.

21' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Yusuf, Orhan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

20' Bu kez gelişen Kasımpaşa atağında Sancak'ın sağ kanattan ileriye hareketlenen Adem'e pasında ofsayt bayrağı kalktı.

19' Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Medjani'nin ceza alanına ortasında Cardozo'dan önce kaleci Isaksson topun sahibi oldu.

18'Trabzonspor 3. tehlikeli atağında Yusuf ile golü buldu.

17' Rakip yarı alanın ilk metrelerinde yükseklik kazanan topu Cardozo kafasıyla Soner'e indirdi. Soner, topu hiç bekletmeden sol kanattan ceza alanına koşu yapan Yusuf'a harika bir ara pası attı ve Yusuf ceza alanına girer girmez Isaksson'un üzerinden topu aşırttı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

16' GOL! Yusuf Erdoğan

12' Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Adem, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

11' Bir başka Trabzonspor atağında rakip yarı alanının ortalarında topla buluşan Soner'in bu kez Cardozo'ya gönderdiği ara pasında ofsayt bayrağı kalktı.

10' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Belkalem ve Donk'un mücadelesinde seken topa müsait durumda Belkalem bir kez daha vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

9' Kasımpaşa, rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Viudez'in ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
8' Gelişen Trabzonspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Soner'in sol kanattan ceza alanına koşu yapan Yusuf'a pası oldukça hızlıydı ve kaleci Isaksson'da kaldı.
7' Geride kalan bölümde Kasımpaşalı oyuncular topla daha fazla oynayan taraf.

4' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Trabzonspor savunması topu karşıladı. Atağın devamında ceza alanına yapılan ortada Donk'un dokunduğu top dışarıya gitti.

3' Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu kornere gönderdi.
2Gelişen Kasımpaşa Adem, sağ kanatta rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

1' Mücadele Kasımpaşalı oyuncuların vuruşuyla başladı...

M.Ö.Hüseyin Avni Aker Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
M.Ö.İki takım oyuncuları karşılaşmayı yönetecek hakemler eşliğinde sahaya çıkıyor.
M.Ö.Kasımpaşa'nın yedekleri ise; Ertaç, İlhan, Scarione, Malki, Kerem, Frizler ve Atila.
M.Ö.Trabzonspor'da yedek bekleyecek isimler; Fatih Öztürk, Mustafa Akbaş, Waris, Salih, Fatih Atik, Serdar ve İshak.
M.Ö.Kasımpaşa karşılaşmaya; Isaksson, Donk, Orhan, Castro, Sancak, Baris, Alpaslan, Tunay, Viduez, Babel ve Adem ilk 11'iyle başlayacak.
M.Ö.Konuk ekip Kasımpaşa'nın da sahaya çıkacağı ilk 11'i belli oldu.
M.Ö.Bordo mavililer sahaya; Onur, Medjani, Sefa, Mehmet Ekici, Soner, Belkalem, Yusuf, Zeki, Musa, Papadopoulos ve Cardozo ilk 11'iyle başlayacak.
M.Ö.Trabzonspor'un karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'i belli oldu.
M.Ö.Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmanın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor ile Kasımpaşa karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN AYRINTILAR


Trabzonspor'umuzun ilk 11'i
1. ONUR RECEP KIVRAK
6. CARL MEDJANI
7. OSCAR RENE CARDOZO MARIN
8. MEHMET EKİCİ
9. SEFA YILMAZ
20. SONER AYDOĞDU
21. ESSEID BELKALEM
30. AVRAAM PAPADOPOULOS
32. YUSUF ERDOĞAN
61. ZEKİ YAVRU
77. MUSA NİZAM

Kasımpaşaspor'un ilk 11'i

15. JAN ANDREAS ISAKSSON
5. SANCAK KAPLAN
6. RYAN HENK DONK
8. RYAN GUNO BABEL
10. ADEM BÜYÜK
19. TABARE URUGUAY VIUDEZ MORA
22. BARIŞ BAŞDAŞ
23. ALPASLAN ÖZTÜRK
55. TUNAY TORUN
67. ORHAN ŞAM
88. ANDRE DE CASTRO PEREIRA

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Kasımpaşa deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 17.30'da başlayacak mücadeleyi hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

Süper Lig'de çıktığı ilk 3 maçta 1 galibiyet ve 2 beraberlik alarak, ligin namağlup 6 takımından birisi olan Kasımpaşa, 3 maçını da berabere tamamlayan Trabzonspor'a konuk olacak.

İki ekibinde galibiyetle ayrılmak istediği karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanırken 61saat Canlı Anlatım Servisi'nden dakika dakika takip edilebilecek.