Spor Toto Süper Ligi'in 7. haftasında sahasında yarın Gaziantepspor'u konuk edecek olan Trabzonspor, galibiyete kilitlendi. Yaşanan sakatlıklar ve üst üste alınan kötü sonuçlar sonrası başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Vahid Halilhodzic, takımı toparlayıp yeniden ayağa kaldırmak için yoğun bir çalışma içine girmişti. Yapılan bu çalışmaların yansımasını Mersin İdmanyurdu ve Lokeren galibiyetleriyle moral bularak alan bordo-mavililer yakalanan olumlu havanın dağılmaması ve planların sekteye uğramaması için Gaziantepspor maçına mutlak galibiyeti hedefliyor.

HALİLHODZİC, GAZİANTEPSPOR KARŞISINDA HEDEFİ TUTTURMAK İSTİYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, sıkıntılı süreçte çıkış noktası olarak belirlediği 3 maçlık hedefi Gaziantepspor maçıyla tutturmak istiyor. Boşnak teknik adam Mersin İdmanyurdu, Lokeren ve Gaziantepspor maçları için koyduğu 9 puanlık hedefi Pazar günü oynanacak olan Gaziantepspor maçını kazanarak gerçekleştirmek istiyor. Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in, Mersin İdmanyurdu ve Lokeren maçları nedeniyle yoğun maç trafiğinde yorulan bazı oyuncularda değişikliğe gidebileceği belirtiliyor.

TRABZONSPOR İLE GAZİANTEPSPOR 57.RANDEVU
Trabzonspor ile Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları maçla 57. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde yapılan 56 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 30-12 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar arasındaki 14 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Söz konusu maçlarda Trabzonspor, rakip fileleri 101 kez havalandırdı, kalesinde 53 gol gördü.

TRABZONSPOR 15 SEZONDUR TRABZON'DA GAZİANTEP'E YENİLMİYOR
Taraflar arasında Trabzon'da oynanan maçlarda, ev sahibi ekibin üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasındaki oynanan 27 maçta, Trabzonspor 22, konuk ekip ise 1 galibiyet elde etti. Trabzon'daki 5 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Trabzon deplasmanında tek galibiyetini 1998-1999 sezonunda 1-0'lık sonuçla elde eden Gaziantepspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda son 15 sezonda 3 puan çıkaramadı.

FARKLI GALİBİYETLER
Trabzonspor, Gaziantepspor'u 1981-1982 ve 1996-1997 sezonunda 5-0, 1992-1993 sezonunda ise 6-2 yendi. Gaziantepspor ise Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 2001-2002 sezonunda 5-2'lik skorla elde etti. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında oynanan maçlarda Gaziantepspor evinde oynadığı maçı 3-2 kazanmış Trabzon'daki maçı ise 2-1 kaybetmişti.