Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker'de Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Trabzonspor sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve bordo-mavili ekip yeni sezona 3 puanla başladı.

Trabzonspor'un karşılaşmadaki gollerini 20. dakikada ve 90+2'de yeni transfer Onazi kaydetti.

Bordo-mavili ekip Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile karşı karşıya gelecek. Kasımpaşa ise sahasında Adanaspor'u konuk edecek.

Geçen sezonun son haftasında Kasımpaşa'ya 6-0 mağlup olan bordo-mavililer, bu sezonun ilk haftasında aynı rakibi karşısında ilk 11'de 10 farklı oyuncuyla mücadele etti. Geçen sezonun ardından 93 gün sonra yine Kasımpaşa'yı sahasında ağırlayarak sezona başlayan Karadeniz ekibinde, sadece Okay Yokuşlu, iki maçta da görev alan tek isim oldu.

TRABZONSPOR'DA YABANCI TRANSFERLERİN 3'Ü 11'DE

Teknik direktör Ersun Yanal, yabancı oyuncu transferlerinin 3'ünü ilk 11'de oynattı. Bordo-mavili takımda, yeni transferler Jan Durica, Fabian Castillo ve Ogenyi Onazi 11'de yer bulan isimler oldu. Güney Koreli forvet Hyun Jun-Suk, Matus Bero ve Luis Ibanez yedek kulübesinde yer alırken, Ramil Shediaev ise 18 kişilik kadroda bulunmadı.

Karşılaşmaya Trabzonspor daha kontrollü başladı. Bordo-mavili ekip, ilk 15 dakika boyunca daha fazla topla oynayan ve rakip alanda pozisyon araya taraf oldu.

ONAZI BÜYÜK HATAYI AFFETMEDİ VE GOLÜNÜ ATTI

Mücadelenin 20. dakikasında Kasımpaşa savunmacısı Vasil Bozhikov, topu kalecisi Eray'a göndermek istedi ancak Trabzonspor'un yeni transferi Onazi araya girdi ve topu kaptı. Onazi, kaleye ilerledikten sonra ceza sahası içinde kaleci Eray'dan sıyrıldı ve yaptığı vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı. Bordo-mavili ekip 20. dakikada bu golle rakibi karşısında 1-0 öne geçti.

Golden sonra da daha etkili olan Trabzonspor oldu. 24. dakikada sol kanattan Mehmet Ekici ile ev sahibi ekip atağa çıktı. Mehmet, çizgideki Güray'a pasını çıkardı. Güray bekletmeden topu ceza sahasına havalandırdı ancak top Popov'un eline çarptı ve hakem serbest vuruşu belirledi. Mehmet Ekici'nin kullandıoğı serbest vuruşta top savunmadan kornere çıktı. Mehmet Ekici topu kornerde ceza sahasına havalandırdı top Kasımpaşa'ya geçti.

İlk yarının sonlarına doğru Kasımpaşa beraberlik için etkili olmaya çalışsa da, ilk 45 dakika boyunca başka gol olmadı ve ilk yarıyı Trabzonspor 1-0 önde tamamladı.

KASIMPAŞA HIZLI BAŞLADI, CASTRO ZORU BAŞARDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk ekip Kasımpaşa daha hızlı başladı. Mücadelenin 50. dakikasında Veysel topu ceza sahasına doğru havalandırdı. Ceza sahasının sağında topla Tunay Torun buluştu. Sonrasında Tunay topu kale önüne ortaladı. Arka direkte Castro bomboş pozisyonda topa dokundu ancak top direğin az farklı yanından auta gitti.

ERSUN YANAL YENİ GOLCÜSÜNÜ SAHAYA SÜRDÜ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyuna ilk müdahalesini 62. dakikada gerçekleştirdi. 62. dakikada Trabzonspor'da yeni transfer Hyun-Jun Suk oyuna girerken Castillo kenara geldi. Aynı dakikada bordo-mavili ekipde Muhammet Demir yerine Mustafa Akbaş oyuna dahil oldu.

ÖNCE KASIMPAŞA KAÇIRDI, SONRA TRABZONSPOR

Kasımpaşa beraberlik için yüklenirken, duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Mücadelenin 75. dakikasında kullanılan kornerde Kasımpaşalı oyuncunun yaptığı kafa vuruşunu son anda Onur kornere çelmeyi başardı. Kullanılan ikinci kornerde savunma topu uzaklaştırdı ve Trabzonspor Onazi ile hızlı hücuma çıktı. Onazi rakibinden kurtulup hızla rakip alana geçti. 3'e 1 giden Trabzonspor'da Onazi pasını Yusuf'a çıkardı. Yusuf ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti. Ancak kaleci Eray'ı bu pozisyonda geçemedi.

Trabzonspor'un ilk golünü atan Onazi, ceza sahası dışında topla buluştu. Onazi topla ceza yayına doğru ilerlerken ilk rakibinin yanından kaleye şutunu gönderdi ve Onazi'nin şutunda top direğe de çarparak ağlarla buluştu. Trabzonspor 90+2'de bulduğu bu golle Kasımpaşa karşısında farkı 2'ye çıkardı.

Mücadelenin kalan süresinde başka gol olmadı ve 90 dakika sonunda Trabzonspor, Kasımpaşa'yı yeni transferlerinden Onazi'nin golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı.