Trabzonspor - Atiker Konyaspor maçı! Spor Toto Süper Ligi'nin ilk haftasında Trabzonspor, Medical Park Stadyumu'nda konuk ettiği Atiker Konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Trabzonspor'un gollerini 10 ve 90+2. dakikalarda Burak Yılmaz attı. Atiker Konyaspor'un golü ise 3. dakikada Fofana'dan geldi. 

Trabzonspor, bu galibiyetle birlikte lige 3 puanla başlamış oldu. Konyaspor ise ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı. Trabzonspor, gelecek hafta deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk olacak. Konyaspor, sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

BURAK YILMAZ, 1919 GÜN SONRA...

Dolu tribünler önünde oynanan maça hızlı başlayan ekip Atiker Konyaspor oldu. Okay Yokuşlu'nun pas hatası sonucunda kaleci Esteban ile karşı karşıya kalan Moryke Fofana, düzgün bir vuruşla konuk ekibi öne geçiren golü kaydetti.

Trabzonspor, bu gole kısa süre içinde cevap verdi. Burak Yılmaz, Emmanuel Mas'ın ortasına çok iyi yükselip kafa vuruşuyla skoru dengeleyen golü buldu. 1919 gün sonra Trabzonspor formasıyla sahaya çıkan Burak Yılmaz, Süper Lig'e 568 gün sonra golle dönmüş oldu. Mücadelenin ilk yarısında tempo çok üst seviyede olurken ilk 45 dakika, 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında tempo oldukça düşerken Trabzonspor, önce Matus Bero ardından da Burak Yılmaz ile net pozisyonlardan yararlanamadı. Bero 62. dakikada, Burak Yılmaz ise 69. dakikada kaleci Serkan Kırıntılı ile karşı karşıya pozisyonda topu dışarı gönderdiler.

Atiker Konyaspor ise 67. dakikada Ömer Ali Şahiner ile mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Ömer Ali, boş kaleye şutunu gönderdi ancak Trabzonspor'un yeni transferi Kucka, topu çizgiden çıkardı.

Konuk ekipte Abdoul Razack Traore sakatlanarak oyundan çıktı. Traore'nin ayağında kırık şüphesi olduğu belirtildi. Yıldız futbolcu, 56. dakikada yerini Musa'ya bıraktı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Burak Yılmaz bir kez daha sahneye çıktı ve 90+2. dakikada attığı golle Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü attı.


Maç Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

90' Olcay'ın sağdan pasında, Konya defansı topa dokunamadı ve top Burak'ın önünde kaldı. Burak, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 

90' GOOOOOLLL BURAK

90' Hakem 6 dakika uzatma verdi. 

88' Rodallega oyuna girdi. Yusuf Yazıcı oyundan çıktı. 

87' Trabzonspor'du Uğur sarı kart gördü. 

81' Konyaspor'da Ömer ali oyundan çıktı yerine Ezekiel oyuna girdi. 

78' Trabzonspor bu dakikalarda  oyun kurmakta zorlanıyor... 

75' Konyaspor'da sakatlık yaşayan Ömer Ali, sedye ile saha dışına alındı. 

70' Trabzonspor'da Bongonda oyundan çıktı Yusuf Erdoğan oyuna girdi. 

69' Trabzonspor mutlak golden oldu. Bero'nun pasında Burak kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu sırada yanında Ali Turan rahatsız etti. Vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. 

68' Konyaspor mutlak golden oldu. Kucka, kaleye giden topu son anda çeldi... 

61' Konyaspor'da Ferhat sakatlık geçirdi. Oyuncu kenara doğru geldi... 

61' Trabzonspor çok tehlikeli geldi. Burak kazanılan topta Bongonda'ya gördü. Bongonda, ceza sahasına doğru girdi, sağ tarafta Bero'dan yana kullandı. Bero'nun vuruşu üstten dışarı çıktı. 

58' Trabzonspor'da kazanılan serbest vuruşu Yusuf kullandı. Ceza sahasına yaptığı ortada Ali Turan'a faul yapıldığı gerekçesiyle hakem oyunu durdurdu. 

55' Trabzonspor'da Okay oyundan çıktı, yerine Bero oyuna girdi. 

52' Trabzonspor'da Durica sarı kart gördü. 

51' Sukubic, itirazdan dolayı sarı kart gördü. 

48' Trabzonspor atağında Bongonda, ceza sahasına girdi. Vuruşu Serkan'da kaldı. 

46'Konuk ekip Atiker Konyaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Jens Jonsson oyundan alınırken, Ali Çamdalı oyuna dahil oluyor.

46' İkinci yarı başladı. 

İkinci yarı için her iki takımda sahaya çıktı. 

Maçın ilk yarısı 1-1 berabere bitti. 

45' Hakem 4 dakika uzatma verdi. 

45' Trabzonspor atağında, Burak ceza sahasında Pereira'ya gördü. Pereira, Bongonda'ya bıraktı. Ancak Bongonda'nın vuruşu kötü top yandan dışarı çıktı. 

43' Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı, güzel bir çalımla Konyaspor ceza sahasına girdi. Bura'da Burak'ı gördü. Burak'ın vuruşu Serkan'da kaldı. 

39'Ceza alanında yaşanan hava topu mücadelesi sonrasında Burak Yılmaz ve Ali Turan sakatlık geçirince oyun kısa bir süre duruyor.

36'Sol kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Joao Pereira ile Moryke Fofana arasında yaşanan gerginlik sonrasında hakem Hüseyin Göçek her iki oyuncuyu sarı kartla cezalandırılıyor.

35'Kazanılan serbest vuruşu kullanan Ömer Ali Şahiner'in ceza alanına gönderdiği ortasında Esteban Alvarado tek yumrukla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

34' Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı sarı kart gördü. 

31' Trabzonsopr atağında Burak güzel kontrol etti önüne aldı ancak Ali Turan zamanında müdahale ietti.. Bu sırada Burak ters bir şekilde bileğinin üstüne düştü. Ufak bir sakatlık yaşadı. 

26' Hakem su molası verdi. Oyun yeniden başladı. 

25' Trabzonspor'da kazanılan serbest vuruşta Yusuf cezasahasına ortaladı. Kucka'nın kafa vuruşunda top üstten az farkla dışarı çıktı. 

23'Nejc Skubic'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Esteban Alvarado topa rahatlıkla hakim olmayı başarıyor.

20' Trabzonspor, hücuma çıkarken yine top kaptırıldı. Topu alan Fofana'nın vuruşu yandan dışarı çıktı. 

18' Trabzonspor pas yapa yapa Konyaspor ceza sahasına girdi. Yusuf, Burak'a attı. Burak, ardından Yusuf'a, Yusuf ceza sahasının dışında Okay'a bıraktı. Okay'ın vuruşu üstten dışarı çıktı. 

14' Trabzonspor atağında Pereira, ceza sahasına ortaya yaptı, Olcay'ın kafa vuruşu Serkan'da kaldı. 

11' Trabzonspor atağında Mas, ortaya yapıyor Burak güzel bir kafu vuruşu ile topu ağlara gönderdi. 

11'GOOOOOOLLL BURAK YILMAZ

10' Trabzonspor atağında, Olcay'ın içeri ortasında top Burak'a gelmedi... 

8' Konya atağında Okay, rakibini faulle durdurdu. Hakemden uyarı aldı. 

4' Trabzonspor atağında defans araya girdi. Topu kornere gönderdi. Kullanılan Kornerde, Durica kafayı vurdu top kaleci Serkan'da kaldı. 

3' Okay'ın hatasında Fofana, Trabzonspor kalecisi Esteban ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top ağlarla buluştu... 

3 GOL Atiker Konyaspor, Moryke Fofana'nın golü ile maçta öne geçiyor.

1'Joao Pereira'nın defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Burak Yılmaz için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

1' Maç Trabzonspor'un vuruşu ile başladı.  

M.Ö. Medical Park Stadında şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Şimdi İstiklal Marşımız. 

M.Ö. Her iki teknik adam selamlaştı. Trabzonsporlu ve Konyasporlu futbolcular karışık olarak "Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. İyiki varsın Eren" pankartıyla sahaya çıktı. 

M.Ö. Her iki takım da sahaya çıktı.  

M.Ö.Türkiye Süper Ligi 2017/2018 sezonu ilk hafta maçında Trabzonspor ile Atiker Konyaspor karşı karşıya geliyor.

M.Ö.Medical Park Stadyumu'nda saat 20:00'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

M.Ö.Ev sahibi Trabzonspor geçtiğimiz sezonu 14 galibiyet 9 beraberlik sonucu elde ettiği 51 puanla 6. sırada tamamladı.

M.Ö.Konuk ekip Atiker Konyaspor ise geçtiğimiz sezonu 11 galibiyet 10 beraberlik sonucu elde ettiği 43 puanla 9. sırada tamamladı.

M.Ö.İki takımın bu karşılaşmaya kadar aralarında yaptıkları 36 müsabakanın 17'sini Trabzonspor, 9'unu Atiker Konyaspor kazanırken 10 müsabakada ise eşitlik bozulmadı.

M.Ö.Ev sahibi Trabzonspor Süper Lig'de Atiker Konyaspor ile evinde oynadığı son beş maçın dördünü kazandı ve bu beş maçın üçünde kalesini gole kapatmayı başardı.

M.Ö.Trabzonspor Süper Lig'de evinde beş maçtır galibiyete hasret, Atiker Konyaspor ise ligde deplasmanda oynadığı son dört maçta galibiyet alamadı.

M.Ö.Ev sahibi Trabzonspor'da sakat olan Fabian Castillo ve cezalı olan Onur Kıvrak bu karşılaşmada 18 kişilik kadroda yer almıyor.

M.Ö.Konuk ekip Atiker Konyaspor cephesinde ise sakat olan Halil İbrahim Sönmez zorlu Trabzonspor deplasmanında 18 kişilik kadroda yer almıyor.

M.Ö.Konyaspor'un ilk 11'i [Trabzonspor]: Serkan, Skubic, Ali Turan, Moke, Ferhat, Jonsson, Bourabia, Ömer Ali, Fofana, Traore, Milosevic

M.Ö.Trabzonspor'un ilk 11'i [Konyaspor]: Esteban, Mas, Uğur, Durica, Pereira, Okay, Kucka, Yusuf Yazıcı, Olcay, Bongonda, Burak Yılmaz

M.Ö.Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek

Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk özlemini 50. yılında dindirmek isteyen Trabzonspor, 2017-2018 sezonunu taraftarı önünde açıyor. Trabzonspor, Atiker Konyaspor’u mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor.
Geçen sezondan cezası bulunan kaptan Onur Recep Kıvrak ve menisküs ameliyatı geçiren Fabian Castillo ise bu maçta forma giyemeyecek.
Bu akşam saat 20:00'de başlayacak karşılaşma beIN SPORTS 1'den canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve anlatımı 61SAAT.COM’dan takip edebilirsiniz.
 
Trabzonspor : Esteban, Durica, Uğur, Mas, Pereira, Okay, Kucka, Yusuf Yazıcı, Olcay, Teo, Burak

Konyaspor: Serkan, Skubic, Ali Turan, Moke, Ferhat, Jonnson, Bourabia, Ömer Ali, Traore, Fofana, Milosevic