Taraftarlarının tepkilerini eleştiren teknik direktör Şenol Güneş ise maçtan sonra, "Seyirciden özür diliyorum ama takım onların takımı. Sonuç ne olursa olsun, yarış bu oyuncularla devam edecek" dedi.

DEFANS ÇÖKTÜ

Gol yollarında bu sezon büyük sıkıntı yaşadığı gözlenen Trabzonspor, 13 maç sonunda attığı 12 golle de ligin en az gol atan 4'üncü takımı oldu. Trabzonspor'da büyük övgü alan savunma da Eskişehirspor maçında adeta çöktü. Eskişehirspor maçından önce 9 gol yediği için Avrupa'nın önde gelen bir çok takımını geride bırakan Trabzonspor'da Serkan, Giray, Bamba ve Emerson'dan oluşan savunma bloğu da maçta yaptığı büyük hatalarla dikkati çekti. Özellikle Bamba ve Emerson'un büyük düşüş gösteren performanslarında büyük düşüş olduğu gözlendi. Fenerbahçe ile birlikte 12 golle ligin en az gol yiyen takımı olan bordo mavililer, gelecek haftalar için taraftarına umut vermedi.

1 YIL SONRA 3 FARKLI YENİLDİLER

Ligde bu sezon oynadığı ilk 12 maçta kalesinde 1'den fazla gol görmeyen Trabzonspor, son olarak 6 Mayıs 2012'deki Süper Final maçında Avni Aker'de Fenerbahçe önünde 3– 1'lik yenilgi alarak kalesinde 3 gol gördü. Bordo mavililer, böylece 204 gün sonra 3 golü birden filelerinde buldu. Trabzonspor, ligde son olarak 3 farklı yenilgisini ise yine Avni Aker Stadyumu'nda Galatasaray karşısında tam 354 gün önce aldı. 11 Aralık 2011'deki lig maçında bordo mavililer, sahadan 3–0 mağlup ayrıldı.