Spor Toto Süper Lig 22. haftanın kapanış maçında Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve hakem Hüseyin Göçek'in düdük çaldığı mücadele 3-2 ev sahibi ekip üstünlüğüyle sonuçlandı.

Ev sahibi ekip 39. dakikada Mehmet Ekici ile 1-0 öne geçti. 43'te Traore ve 45+2'de Onur'un golleriyle Karabükspor ilk yarıyı önde kapattı. Gergin geçen ikinci yarıda 84'te Cardozo ile eşitliği bulan Trabzonspor 89'da Mehmet Ekici'nin frikik golüyle skoru 3-2'ye getirdi ve mücadeleden galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 37'ye yükselten Trabzonspor üst sıralarla arasındaki farkı kapatırken, Karabükspor 17 puanla 17. sırada kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak. Karabükspor ise Gaziantepspor'u konuk edecek.

YANAL'DAN CONSTANT KARARI!

Sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk eden Trabzonspor'da Gineli futbolcu Kevin Constant, disiplinsiz davranışları nedeniyle kadroya alınmadı.

UEFA Avrupa Ligi'nde geçen hafta perşembe günü İtalya'nın Napoli takımıyla deplasmanda oynanan karşılaşmada yedek kulübesinde oturtulan ve daha sonra disiplinsiz davranışlar göstermesi nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal tarafından Kardemir Karabükspor maçının antrenmanlarına alınmayan Constant, bu akşam maç kadrosunda da kendine yer bulamadı. Sezon başında Milan'dan 2,5 milyon avro bonservis bedeli ile kadroya dahil edilen Gineli futbolcunun yarın savunmasını vereceği ve bunun ardından kadro dışı kararının açıklanacağı belirtildi.

Ersun Yanal da maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Constant'a çarşamba gününe kadar izin verdiklerini ve yarın savunmasının ardından durumuyla ilgili karar vereceklerini söyledi.

EV SAHİBİ EKSİK...

Bordo-mavililerde sakatlıkları bulunan Belkalem, Onur Recep Kıvrak, Yatabare, Yusuf Erdoğan, Waris ile kart cezalısı Medjani, takımda yer alamadı. Ferhat Yazgan ve Musa Nizam da 18 kişilik maç kadrosunda bulunmadı.

YILMAZ VURAL'IN İLK MAÇ HEYECANI

Teknik direktör Tolunay Kafkas ile yollarını ayıran Kardemir Karabükspor, yeni teknik direktörü Yılmaz Vural yönetiminde ilk maçına çıktı. Daha önce Trabzonspor'da görev yapan Vural, yeni takımıyla Hüseyin Avni Aker Stadı'nda takımının başında 3 puan aradı. Maç öncesi Ersun Yanal, bir süre sohbet ettiği Vural'a yeni görevinde başarı diledi.

Kardemir Karabükspor'da sakatlıkları bulunan Aykut Özer, Aykut Akgün, İbrahim Serdar Aydın, Hakan Özmert, Fatih Candan, Kuca Alves Miranda ve Alpay Koçaklı kadroda yer almadı.

TEMPOSUZ MAÇI EKİCİ COŞTURDU!

Trabzonspor'da son haftaların yıldız ismi Mehmet Ekici, yine maça ve haftaya damgasını vuracak bir gole imza attı. Durgun başlayan ve ilk yarım saati bu şekilde geçilen maçın 39. dakikasında ceza alanı dışından sağ ayağının içiyle güzel bir vuruş çıkaran Ekici, takımını öne geçirdi. Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu ceza alanı dışı sol çaprazında kontrol eden Mehmet Ekici, topu önce kontrol etti ve ardından sağ köşeye harika bir plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

KARABÜK'TEN FLAŞ GERİ DÖNÜŞ!

Mehmet Ekici'nin şık golüyle 1-0 geriye düşen Kardemir Karabükspor, 4 dakika sonra Traore ile eşitliği yakaladı. Sol kanattan başlayan atakta Ahmet İlhan'ın orta şut karışımı vuruşunda top direkten döndü ve savunma topu karşıladı. Atağın devamında sağ kanatta topla buluşan Onur'un ceza yayındaki Traore'ye pasında Traore, topu kontrol edip sol ayağıyla sol köşeye çok sert ve düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

İlk yarı 1-1 eşitlikle bitecek denilirken Karabükspor'da Onur Ayık sahneye çıktı ve takımını deplasmanda 2-1 öne geçirdi. 45+2'de gelişen Karabükspor atağında sol kanatta topla buluşan Ahmet İlhan, ceza alanına kadar gidip sol çaprazdan karşı karşıya pozisyonda kaleye vuruşunu yaptı ve Hakan'dan seken topu Onur boş kaleye gönderdi.

İlk yarı 2-1 Kardemir Karabükspor üstünlüğüyle geçildi.

İKİNCİ YARI GERGİN BAŞLADI

İlk yarıda 1-0 galip durumdan 1-2 yenik hale gelen Trabzonsporlu oyuncular sertliğe başvurdu. Bazı müdahalelerde Karabüksporlu oyuncuların yerde kalma süreleri uzayınca tribünde bulunan taraftarlar bu duruma tepki gösterdi ve ıslıklamalar başladı. Bu tepkilerden hakem Hüseyin Göçek denasibini aldı.

ETKİSİZ KALAN ERKAN ZENGİN'E TEPKİ

Zorlu Karabükspor maçında Bordmavili ekipte etkisiz kalan Erkan Zengin, gergin geçen ikinci yarıda taraftarları tarafından ıslıklandı. Son 20 dakikada ıslığın şiddetini artıran Bordo-mavili taraftarlar, yılan hikayesine dönen transfer görüşmeleri sonucunda kadrolarına katılan Erkan Zengin'i topla buluştuğu anlarda ıslıkladı.

CARDOZO FIRTINA'YI MAÇTA TUTTU!

Mücadele 2-1 Karabükspor üstünlüğüyle bitecek diye düşünülürken ev sahibinde golcü oyuncu Oscar Cardozo sahneye çıktı ve skoru 2-2'ye getiren golü attı. Rakip yarı alanın ortalarından kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici topu ceza alanına ortaladı. Cardozo'nun etkili ve sert kafa vuruşunda top ağlara gitti. 2-2

EKİCİ 'PERDEYİ BEN KAPATIRIM' DEDİ

Maçta Trabzonspor'un en etkili ismi olan Mehmet Ekici, 89. dakikada kazanılan frikikten bir gol daha atarak takımını 3-2 üstünlüğe taşıdı. Ceza yayı ön çizgisinden kazanılan serbest vuruşu kaleci Waterman'ın solundan ağlara gönderen yıldız oyuncu bu golle maçı 2 gol 1 asistle tamamladı.

CANLI ANLATIM

90' GoooooooooooOL! Mehmet Ekici

88'Gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici, ceza yayında topla buluşmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Oldukça tehlikeli bir yer.

86'Gelişen Karabükspor atağında Traore'nin ceza alanı dışından kaleye etkili şutunda top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.

85'Mehmet Ekici, attığı harika golün ardından takımına bir de asistlik katkı yaptı.

84'Bordo mavililer rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında Cardozo'nun etkili ve sert kafa vuruşunda top ağlara gönderdi.

84' GOOOOOOOOOLLL CARDOOOOZZOOOOOOOO

83' Trabzonspor, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Mehmet'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

82'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Traore'nin ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti.

81'Sol kanattan gelişen Karabükspor atağında Ahmet İlhan, Aytaç'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

80'Bordo mavililerde Erkan Zengin'in yerine Soner Aydoğdu oyunda.

73' Anında haberiniz olsun! Avrupa ve Süper Lig'de tüm maçların canlı skorları için sporx.com canlı skorlar sayfalarını takip edebilirsiniz!

72'Gelişen Trabzonspor atağında Erkan'ın pasında topla buluşan Deniz'in kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti. Bu arada Deniz, avantaja bırakılan bir pozisyondan dolayı sarı kart gördü.

71'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Tempo oldukça düşmeye başladı.

70'Karabükspor'da oyuncu değişikliği. Onur Ayık oyundan çıkarken Erkan Kaş oyunda.

69'Kullanılan serbest vuruşta Traore'nin doğrudan kaleye gönderdiği topu Hakan yumrukladı.

68'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunun ardından Traore, ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

67'Hızlı gelişen Karabükspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Musa'nın kaleye şutunda top savunmadan sekip kornere çıktı.

66'Bu kez sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Erkan'ın ceza alanına çevirdiği topu savunma karşıladı.

65'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken top oyun alanına terk etti.

64'İki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginliklerin ardından Aytaç Kara ve Musa Çağıran sarı kart gördü.

63'Gelişen Trabzonspor atağında sol iç koridorda topla buluşan Fatih, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

62'Karabükspor'da bu kez Onur Ayık bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

61'Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında %50-%50 eşitlik söz konusu.

59'Yine sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Salih'in ceza alanına ortasında savunma topu kaleci Waterman'a kazandırdı.

58'Gelişen Trabzonspor atağında Fatih'in sağ kanattan ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

57'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Fatih, Murat'a faul yaptı. Murat Akça bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

56'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken top oyun alanını terk etti.

56'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken top oyun alanını terk etti.

55'Trabzonspor karşı atağında Salih, rakip yarı alanın ortalarında topla buluştu ve rakibinden sıyrılmak isterken yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi.

54'Bir başka Karabükspor atağında bu kez Akpala kaleye şutunu çekti ama top yine Hakan'da kaldı.

53'Gelişen Karabükspor atağında Onur'un ceza alanı dışından kaleye şutunda top Hakan'da kaldı.

52'Bu pozisyonda Emre Özkan, sarı kart gördü.

51'Orta alanda topla buluşan Deniz, Emre'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

50'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Emre, Deniz'e faul yaptı.

49'Trabzonspor daha etkili bir ikinci yarı başlangıcı yaptı...

48'Bir başka Trabzonspor atağında bu kez sağ kanatta Deniz topla buluştu ve ceza alanına ortasını yaptı ama top herkesi aştı.

47' Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Salih, rakiplerinden harika sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı.
46' Trabzonspor ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. Özer Hurmacı ve Sefa Yılmaz oyundan çıkarlarken Salih Dursun ve Deniz Yılmaz oyuna giren isimler oldu.
45' Özellikle son dakikaları büyük bir heyecana sahne olan mücadelenin ilk yarısını Karabükspor, Trabzonspor karşısında 2-1 önde tamamladı.
 
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45'Trabzonspor, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Mehmet'in ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

45'Gelişen Karabükspor atağında sol kanatta topla buluşan Ahmet İlhan, ceza alanına kadar gidip sol çaprazdan karşı karşıya pozisyonda kaleye vuruşunu yaptı ve Hakan'dan seken topu Onur boş kaleye gönderdi.

45' GOL! Onur Ayık


45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.

44'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında sol kanattan ileriye hareketlenen İshak için ofsayt bayrağı kalktı.

43'Sol kanattan başlayan atakta Ahmet İlhan'ın orta şut karışımı vuruşunda top direkten döndü ve savunma topu karşıladı. Atağın devamında sağ kanatta topla buluşan Onur'un ceza yayındaki Traore'ye pasında Traore, topu kontrol edip sol ayağıyla sol köşeye çok sert ve düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

43'GOL! Traore

42' Karabükspor'da Razack Traore, orta alanda Fatih Atik'e yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.

41'Karabükspor rakip yarı alandan serbest vuruş kullandı. Onur'un ceza alanına ortasında kaleci Hakan topu kontrol etti.

40' Ligin en formda oyuncularından biri olan Mehmet Ekici, harika gollerine bir yenisini Karabükspor karşısında ekledi.

40'
Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu ceza alanı dışı sol çaprazında kontrol eden Mehmet Ekici, topu önce kontrol etti ve ardından sağ köşeye harika bir plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

39' GOOOOOOOOOOOOLL MEHMET EKİCİİİ


38' Kullanılan serbest vuruştan İshak'ın ceza alanı ön bölümüne gönderdiği topu Cardozo, Mehmet'e indirdi ama Mehmet rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.

37'Bordo mavililerde Mehmet Ekici, orta alanda sol taç çizgisi yakınlarında iki rakibinden sıyrıldı ama üçüncü rakibinden de sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

33' Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde gerçekleşen top kapma mücadelesinde Karabükspor lehine serbest vuruş kararı geldi.

32'Hızlı gelişen Karabükspor atağında Ahmet İlhan, topu ceza alanına kadar taşıdı ve pasını gönderdi. Paslaşmalar sonrasında yine Ahmet İlhan ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşup şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.

30'Karabükspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Onur'un ceza alanına ortasında Akpala topa yükselmek isterken kaleci Hakan'a faul yaptı.

29'Mücadele düşük tempoda devam ediyor. Zaman zaman Trabzonspor, zaman zaman Karabükspor topa daha fazla sahip oluyor.

27'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in ceza alanına ortasında savunmada Musa topu karşıladı.

26'Bir başka Trabznspor atağında Cardozo, rakip ceza alanına yakın bir noktada hafif sağ kanatta Murat'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

25'Bordo mavililer, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında uzak kale direği yakınlarında son anda Waterman topu yumrukladı.

24'Trabzonspor'da Aykut Demir, orta alanda Joseph Akpala'ya oldukça sert bir faul yaptı ve Hüseyin Göçek'ten sarı kart gördü.

23' İki takım da orta alanda çok fazla top kaybı yapmaya başladı...

22'Aynı kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında Trabzonspor basıyla topu kazandı ve ardından serbest vuruş kazandı.

21'Bu kez gelişen Karabükspor atağında Onur, sağ kanattan ceza alanına girip yerden ortasını yaptı ama savunmaya çarpan top kornere gitti.

20'Bir başka Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Fatih'in ceza alanına ortasında top kaleci Waterman'da kaldı.

16' Bordo mavili ekipte kaleci Hakan Arıkan bir sakatlık geçirdi ve oyun alanı içinde tedavisi yapılıyor.

14'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Mehmet'in pasında topla buluşan Fatih, sağ iç koridordan ceza alanı yakınlarına kadar gidip ortasını yaptı ama savunma araya girdi.

13'Bu arada Trabzonspor kalecisi Hakan Arıkan, bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.

12'Karabükspor gole çok yaklaştı. Musa'nın ceza alanına harika ara pasında Akpala, Hakan ile karşı karşıya kalıp son anda topa dokundu ama Hakan gole izin vermedi.

11'Mücadele yavaş yavaş tempo kazanmaya başladı...

10'Bir başka Trabzonspor atağında Aytaç'ın uzak mesafeden kaleye şutunda top savunmadan sekti.

10' Bordo mavililer çok hızlı bir kontra atağa çıktı ama ileride tek başına kalan Erkan, Berul ve Yiğit'ten sıyrılamadı.

9' Kullanılan serbest vuruşta Traore'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken topu kaleci Hakan kontrol etti.

8'  Bu kez sağ kanattan gelişen Karabükspor atağında Onur, İshak'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

6'Gelişen Karabükspor atağında rakip ceza alanı dışında topla buluşan Sow'un uzak mesafeden kaleye şutunda top farklı şekilde dışarıya gitti.

5'Konuk ekip Karabükspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Traore'nin ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Cardozo topu uzaklaştırdı.

4'Bu kez Karabükspor yarı alanında Erkan, Bertul'a faul yaptı. Karşılaşma faullerle başladı.

3'Mücadelenin hakemi Hüseyin Göçek, Samba Sow'u bu pozisyon sonrasında uyardı.

2' Orta alanda topla buluşan Aytaç, Sow'un baskısı altında pas vermek isterken rakibinin sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

1' Mücadele Karabüksporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...

Trabzonspor'un ilk 11'i
12. HAKAN ARIKAN
66. FATİH ATİK
4. AYKUT DEMİR
3. JOSE BOSINGWA DA SILVA
68. İSHAK DOĞAN
8. MEHMET EKİCİ
10. ÖZER HURMACI
35. AYTAÇ KARA
99. ERKAN ZENGİN
9. SEFA YILMAZ
7. OSCAR RENE CARDOZO MARIN

Yedekler

13. İBRAHİM DEMİR
61. ZEKİ YAVRU
15. UĞUR DEMİROK
14. MUSTAFA AKBAŞ
20. SONER AYDOĞDU
38. SALİH DURSUN
18. DENİZ YILMAZ

Süper Lig’de haftanın kapanışını Trabzonspor yapıyor... Karadeniz ekibinin rakibi, yarışın ilk etabında 3-0 kaybettiği Karabükspor. Normal şartlar altında futbol 3 ihtimalli bir oyun ama Fırtına adına bu gecenin tek hedefi 3 puan. Yenilgi zaten Ersun Yanal ve öğrencileri için büyük bir yıkım olacak, fakat beraberliği dahi kimse düşünmek bile istemiyor. Bu atmosfer altında sahaya çıkacak Fırtına’yı galibiyete yönlendiren bir başka durum da üstündeki rakiplerinin aldığı sonuçlar. Her ne kadar Avrupa yasağı bulunsa da Bursaspor’un 10 kişi kaldığı Mersin İdman Yurdu maçını 1-0’dan geri dönüp 2-1 kazanması ve Başakşehir’in deplasmanda Akhisar’ı mağlup etmesi, Trabzonspor’u bu ekipten kopmamak adına mecbur kılıyor.