Spor Toto Süper Lig'de sahasında Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, ligin son 6 haftasında aldığı sonuçlarla düşüş yaşarken, Avrupa kupalarına katılma şansını da zora soktu.

Ligin ikinci bölümüne çok iyi bir başlangıç yapan Karadeniz ekibi, ilk 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlikle yenilgi yüzü görmeyerek 26 puan elde etti. Karadeniz ekibi, son 6 haftada ise 1 galibiyet, 2 mağlubiyet, 3 beraberlikle 6 puan topladı ve Avrupa yolunda önemli puan kayıpları yaşadı.

İkinci devrenin ilk 10 haftasında sadece 4 puan kaybeden Karadeniz ekibi, son 6 haftada ise 12 puan yitirerek taraftarlarını üzdü.

Ligin ilk bölümünde sıkıntılı bir dönem geçiren bordo-mavililer, ikinci devrenin ilk 10 haftasında Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa, Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor ve Çaykur Rizespor'u 1-0, Gaziantepspor'u 4-0, Akhisar Belediyespor'u 3-1, Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederken, Aytemiz Alanyaspor ile 0-0, Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Düşüş, Beşiktaş maçıyla başladı
Trabzonspor'un ikinci devredeki düşüşü, ligin 27. haftasında oynanan Beşiktaş maçıyla başladı.

Bordo-mavililer, iyi bir futbol sergilediği karşılaşmada son dakika golüyle Beşiktaş'a 4-3 mağlup olarak ikinci bölümdeki namağlup unvanını kaybetti.

Daha sonra Antalyaspor'u 3-0 yenerek moral bulan Karadeniz ekibi, Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalıp Kayserispor'a 3-2 mağlup oldu. Trabzonspor, son 2 haftada ise deplasmanda Adanaspor ile 1-1, sahasında Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı.

Ligde 4 haftadır kazanamayan Trabzonspor, bu sürede 1 mağlubiyet ve 3 beraberlikle 3 puan topladı.

9 hafta sonra 6. sıraya geriledi
Ligin ilk bölümünü 18 puanla 13. sırada tamamlayan Trabzonspor, ikinci devreye iyi başlayarak 5. sıraya kadar yükseldi.

Bordo-mavili takım, son haftalarda kaybettiği puanlarla ilk 4'e girme şansını değerlendiremezken, 9 hafta sonra 5. sıradaki yerini kaybetti.

Ligin 23. haftasında Antalyaspor'un önünde 5. sıraya yükselen Karadeniz ekibi, 32. hafta sonunda sıralamadaki yerini Akdeniz temsilcisine bıraktı.

İç sahada daha az puan topladı
Trabzonspor, iç sahada deplasmana oranla daha az puan topladı.

Ligin 32. haftası sonunda sahasında 16 maç yapan bordo-mavililer, söz konusu müsabakalarda 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 23 puan elde etti. Bordo-mavililer, deplasmandaki 16 karşılaşmada ise 8 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyetle 27 puan topladı.

Dış sahada 4 puan daha fazla toplayan Karadeniz ekibinin evinde ise kayıpları, kazançlarından fazla oldu. Bordo-mavililer, iç sahada 23 puan toplarken, 25 puan kaybetti.

Medical Park Arena'da kayıplar arttı
Trabzonspor, yeni stadı Medical Park Arena'da ilk maçlardaki performansını son haftalarda gösteremeyerek önemli puan kayıpları yaşadı.

Bordo-mavililer, Medical Park Arena'da 8 müsabakada 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle 12 puan elde etti, 12 puan da kaybetti.

Karadeniz ekibi, 18 Aralık'ta açılışı gerçekleştirilen Medical Park Arena'da ilk maçta Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti. Aytemiz Alanyaspor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, Kardemir Karabükspor'u 1-0, Galatasaray'ı da 2-0 yendi.

Medical Park Arena'da ilk 4 maçta 10 puan toplayan Karadeniz ekibi, 4-3'lük Beşiktaş karşılaşmasıyla yeni stadındaki ilk yenilgisini aldı. Bu müsabakanın ardından Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, Kayserispor'a da 3-2 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Trabzonspor, son olarak Medipol Başakşehir ile golsüz berabere kaldı ve sahasında son 4 maçta kazanamayarak 10 puan kaybetti.