Yazım şekli, vurgulamalar ve yaşanan gelişmelerin mükemmel şekilde edebi bir ruhla kaleme alınan açıklamanın en dikkat çekici bölümü ise son paragrafta yer aldı.

O son paragraflarda ki bölümde, futbolun ve futbolu yönetenlerin ilgililerine ve de hatta siyasi otoriteye ilginç bir mesaj var..

O bölümü hep birlikte okuyalım.

"Yeri gelmişken hatırlatmakta fayda görüyoruz; bu konu sadece kulüpler ve federasyon arasında cereyan eden dar boyutlu hak arama meselesi değil, kitleleri de geren toplumsal bir olgu haline dönüşmüştür.

Bugüne kadar sağduyulu tavrından taviz vermeyen ve gelişmeleri soğukkanlılıkla takip eden Trabzonspor taraftarında maalesef yavaş yavaş haksızlığa uğrayacağız endişesi oluşmaktadır.

Bu sebeple oluşması meydana gelmesi muhtemel toplumsal reaksiyonlar da düşünülerek dikkatli davranılmalı, bu vesileyle birilerini kurtarmak adına herkesi yakma arayışından vazgeçilerek  geciken adalet en kısa zamanda sağlanmalıdır."


Görüldüğü gibi bu bölümde taraftarın bu zamana kadar sabırla ve demokratik yöntemlerle tepkisini koyduğu ama artık bundan sonra bu tepkilerin aynı ruhla olamayacağı şeklinde bir mesaj veriliyor.

Taraftarların bu mesajdan çıkarabileceği durumdan vazife çıkarma hali, nasıl ve ne şekilde Trabzonspor’un haklı mücadelesine katkı verecek. Zamanla göreceğiz.