SPOR Toto Süper Lig’in 14’üncü haftasında sahasında Adanaspor’u 4-1 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal, takım olma yolunda kazanmanın katkısının büyük olduğunu söyledi. 

YANAL: İSTENEN TAKIMI KURMAK BİR GÜNDE OLMUYOR

Sezon başından bu yana mutlu bir şekilde toplantı yapamadıklarını ifade eden Yanal, “Yine aslında aynı durum söz konusu. Bu zaman tüneli içerisinde bu sene karşılaşacağımız olaylardan bir tanesi. Bugün galip geldik ama yarın yine aynı sonuçlarla buraya çıkamayabiliriz. Bu sene önemli bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Bunu camiamızın anlayışla karşılaması gerekiyor. Yarından itibaren çok zorlu bir sürecin içerisine gireceğiz. Devre arası gelecek. Orada da yapmamız gerekenleri biliyoruz. Camiamızın da ağırlığını karşılayacak ve takım olmakta, genç oyuncularımızın gelişiminde katkı sağlayacak bazı girişimlerimiz olacak. Sezon başında yapmakta zorlandığımız bu girişimleri, birtakım nedenlerden dolayı gerçekleştiremediklerimizi de hesaba katarsak, bu oyuncularla daha da güçleneceğiz. Bu, Trabzonspor güçlenen oyuncularla daha iyi konuma geldi ‘hadi başlıyoruz’ demek değil. Taraftarların beklentisi inanacakları ve peşinden koşacakları bir takım görmek. Bu takımı kurmak bir günde olmayacak. Bunun için sabır diliyorum. Oynayan taşların yerine oturtulması için belirli bir çabaya ihtiyaç var. Bir depoyu suyla 1 saatte doldurabilirsiniz, bunun altına indiremezsiniz. Bu zaman ne kadar kısa olursa, o kadar iyi olacak. Biz de bu zamanı kısaltmanın çabası içerisindeyiz” dedi. 

'KAZANMANIN TAKIM OLMA YOLUNDA KATKISI BÜYÜK'

Takım olabilme yolunda galibiyetlerin katkısının büyük olduğunu vurgulayan Yanal, şunları söyledi:

“Rakibin 10 kişi kalmasından sonra oyun içinde sıkıldığı anlar oldu. Belirli bir stresin ve gerginliğin birçok oyuncu üzerinde etki yarattığını biliyorum. Bugün gol yesek de mutlaka kazanmak zorundaydık. Önümüzü rahatlıkla planlayabilmek için buna ihtiyacımız vardı. Bunu oyuncularımız da artık çok iyi biliyor. Takım içerisinde arkadaşlık ve dostluklar güzel, ama takım olabilmek başka bir şey. Bu tür galibiyetlerin takviyesi büyük. Umarım daha hızlı bir şekilde takım oluruz ve Trabzonspor’u güçlendirecek hamlelerle birlikte daha iyi konuma geliriz.” 

'YETENEKLİ HAKEMLERİN ÖNÜ AÇILMALI'

Hakemlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yanal, şöyle devam etti:

“Hakemler konusunda fikrim aynı. Türkiye’de yeteneğin önemli bir kavram olduğunu düşünüyorum. Bu genel bir sorun. Hakemlerle ilgili genel soruna tekrar değineceğim. Yetenekli olanların önü açılmalı. Bu işler babadan ola geçen bir şey değil. Yetenek tanrısal bir şey ve bunun önü açılmalı. Hakemlerle ilgili çok önemli sıkıntılarımız oldu. Trabzonspor’un son dönemine baktığınızda 2011 yılından sonra çok ciddi problemler ve kargaşa yaşandı. Bunun gerginliğiyle yaşanmaya devam ediyor. Biz de bazen kendimizi kaptırıyoruz. Hakem kararlarında benim tartıştığım konu cezai yaptırımlardır. Bunu biz Beşiktaş maçında da yaşadık. Çifte standardı maalesef gözden kaçırıp oyunun doğru oynanmasını engelleyecek bir yönetim şeklinden bahsediyorum. Trabzonspor bugün etkin oynadı. 3 gol yesek 4 gol atabilirdik. Ofansif bir iştahımız vardı, kazanma arzumuz yüksekti.” 

'ZOR BİR SÜREÇ BAŞLIYOR'

Adanaspor’un ligde bulunduğu konumu hak etmediğini dile getiren Yanal, şöyle konuştu:

“Adanaspor kırılgan sonuçlar aldı. Yabancı oyuncuları fazla. Kazanması gereken maçları kaybettiler. Oyunu forse edemeseydik, maçı tutmak için de bazı önemler alabilirdik. Kazandıktan sonra takım olmak yolunda takım şeyler daha da hızlanacak. Bundan sonra oynayacağımız maçlar çok zor. Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve kupa maçları var. Eksik oyuncularımızı da göz önünde bulundurursak takım olmakta zorlanan bir kulübün bu süreci geçirmesi için önemli bir zaman dilimi başlıyor. Bu süreci en iyi şekilde geçeceğimizi düşünüyorum.”

ARIN: ÖNCELİĞİMİZ LİGDE KALMAK

Trabzonspor’un galibiyetini kutlayan Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, oyun anlamında bulundukları konumu hak etmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Trabzonspor’un galibiyetine kesinlikle gölge düşürmek istemiyorum. Sahada 55-60 dakika aslanlar gibi mücadele eden iki takım vardı. Her iki takımın futbolcularını da kutluyorum. Trabzonspor büyük bir camiaya ve kimseye de ihtiyacı yok. Dengeli giden ilk yarının ardından ikinci yarıda hakem Özgür Yankaya maçın çivisini çıkardı. Adanaspor’un bu sene çok canı yandı. Sezon başından beri verilmeyen penaltılar, yediğimiz ofsayttan goller, mahkemelik yumruklara rağmen hakemler düdük çalmadı. Hakemler futbolun içinden gelmedikleri için pozisyonları süzemeyebilirler ama görmediklerini çalmaları ya da gördüklerini çalmamaları düşündürücüdür. Bu sadece bu maçta yaşanan bir şey değil. Trabzonspor’u kutluyorum. Bundan sonraki maçlarda da başarılar diliyorum. Ligin şuanda en kötü durumunda olan biziz. Adanaspor’u övecek bir durumumuz yok. Puan olarak en sıkıntılı durumda olan takım biziz ama oyunsal anlamda bu durumda olacak bir takım da değiliz. Hakemlerin de hatalarıyla buralara geldik. 11 yıl sonra Süper Lig’e çıkmış bir takımın kaderiyle de bu kadar oynanmaz. Camia olarak çok büyük çaba sarf ettik. Umut var olduğu sürece hayat devam edecektir. Skor, sonuç, bulunduğumuz konum ne olursa olsun hedefler bitmez. Öncellikle hedefimiz ligde kalmak.”

TAKIM TARAFTARI SELAMLADI

4-1’lik Adanaspor galibiyetinin ardından soyunma odasına giden Trabzonsporlu futbolcular, maçtan yaklaşık 20 dakika sonra taraftarların isteği üzerine kaptan Onur Recep Kıvrak önderliğinde sahaya çıkarak taraftarları selamladı. Son olarak çılgınlar tribüne gelen bordo mavili takımda kaptan Onur Recep Kıvrak taraftarlarla sohbet ederken, “Biz bize küfretmeyen taraftarları selamlamak için tekrar sahaya çıktık. Bize küfürler ediliyor. Bu puan durumu bizi üzmüyor mu sanıyorsunuz. Biz de sizin kadar üzülüyoruz. Son zamanlarda evde kimsenin yüzüne bakamıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu arada Onur, maçta gözüne lazer ışığı tutulduğunu da söyleyerek, bu durumdan şikayetçi oldu.