Transfer sezonunun de en akıllı stratejiyi izleyerek dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor'da taraftar stoper transferi beklerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bordo-Mavililer Avusturya takımlarından Radid Wien forması giyen Luis Schaub'un peşine düştüğü iddia edildi. 


Avusturya Ümit Milil takımının da formasını terleten 20 yaşında ki gelecek vadeden oyuncu forvet arkası pozisyonunda görev alıyor. Aynı zamanda sağ ve sol kanatlarda da oynayabilen oyuncu geçen yıl Avusturya Bundesliga liginde 28 maçta 5 gol attı 3'de asist yaptı.

Bu sezona fırtına gibi giriş yapan Schaub, Ajax ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçında 1 golün asistini yaparken ikinci maçta ise 2 gol birden kaydederek takımının Ajax'ı elemesinde ön ayak oldu. Ardından karşılaştıkları Shakhtar maçında takımı ilk maçta 1-0 mağlup olurken ikinci maç 2-2 berabere bitti. Schaub, bu maçta bir gol attı.

Avrupa'da gelecek vadeden oyuncular arasında gösterilen Avusturyalı oyuncunun piyasa değeri olarak ise 1,5 milyon Euro gösteriliyor. Alternatifli bir kadro kurmak için çaba gösteren bordo-mavili kurmaylar bu oyuncuyu da transfer gündemlerine aldığı eğer şartların olumlu gelişmesi halinde oyuncuyu transfer edecekleri kaydedildi.