Şampiyonluk polemiği yaşadığı ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor’da, dev maçın taktik planı yavaş yavaş şekilleniyor.

UEFA Avrupa Ligi defterini erken kapatan Spor Toto Süper Ligde ise istediği sonuçları alamayarak eleştiri oklarını üzerine çeken Trabzonspor, sahasında elde ettiği Sivasspor galibiyeti ile Fenerbahçe maçı öncesi moral bulurken, teknik direktör Şenol Güneş ise ezeli rakipleri Fenerbahçe’nin Mersin İdman Yurdu’nu 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı kurmaylarıyla birlikte izleyerek önemli notlar tuttuğu öğrenildi. Sarı-lacivertli takımın 20 Eylül Perşembe günü İstanbul'da Olympique Marsilya oynayacağı Avrupa Kupası maçını da mercek altına alacak olan deneyimli teknik adamın, sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle sıkıntılı günler geçirse de ezeli rakibi karşısında takımına oynatacağı oyun planını kafasında şekillendiriyor.

Güneş, takımdaki sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle kadro derinliğinde sıkıntı yaşasa da Fenerbahçe karşısında en büyük silahı, oynadığı son 6 resmi karşılaşmada sadece 2 gol yiyen savunma. Deneyimli teknik adamın alan savunması ile birlikte rakibe yapılacak pres ve baskı en büyük kozu olacak.

Yapılan taktik çalışmalarını bizzat yürüten tecrübeli teknik adamın, bordo-mavili takımın 14 sezondur Kadıköy’de yenemediği ezeli rakibi karşısında sürpriz yaparak sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Şampiyonluk polemiği yaşadığı rakibi karşısında, sahadaki atmasför hakkında oyuncularını sık sık ikaz ettiği gözlenen Güneş’in, oyuncularıyla toplantılar yaparak takımın motivasyonunu maç gününe kadar üst seviyeye çıkarmayı planlıyor.

Fenerbahçe’yi yenmeleri halinde ligde avantajlı konuma geçeceklerini oyuncularına anlatan Güneş, “Sivasspor maçını kazanarak, moral bulduk ancak önümüzde önemli bir maç var, bu maçı kazanırsak ligde avantajlı duruma geçeriz. Çok kazanımlarımız olur, hem takım olarak hem de camia olarak özgüvenimiz yerine gelir “ifadesini kullandığı öğrenildi.