Azerbaycan ekiplerinden Sumqayit’ta forma giyen 17 yaşındaki oyuncu Orhan Aliyev, Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi başardı.

Kulüp başkanı Kamran Guliyev, genç oyuncuyu Liverpool ve Porto’nun istediğini ancak Porto’nun çok daha ciddi olduğunu söyledi. Guliyev, sene başında Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon’la yaptıkları hazırlık karşılaşmasında bordo mavili kulüp temsilcilerinin de oyuncuyu izleyip beğendiklerini not düştü. Ancak Trabzonspor 17 yaşındaki oyuncu için harekete geçmedi. Azerbaycan U17 milli takımının da en önemli oyuncularından olan Aliyev, katıldığı turnuvalarda başka kulüplerin de dikkatini çekmeyi başardı.

DENEMEYE ÇAĞRILDI

Başkanın açıklamasına göre, 2014’te sözleşmesi tamamlanacak olan oyuncu için Portolu temsilciler kulübe bir mektup gönderdi. Lig maçlarında da izletilen genç oyuncu, davet üzerine menajeriyle birlikte Portekiz’e gitti. Başkan Guliyev, Aliyev’in transferinde ellerinden gelen her kolaylığı sağlayacaklarını, bunun Azeri futbolu için önemli bir reklam olacağını söyledi.

Aliyev, Portolu antrenörler tarafından da beğenilmesi halinde, yaşı 18’den küçük olduğu için ailesiyle birlikte Portekiz’e taşınacak.

MEDYASPOR ÖZEL | GAMZE BAL