Teknik direktör Şenol Güneş skorer sayısını artırmayı hedefleyecek. Halil ve Olcan’a da büyük iş düşecek. Soner ve Alanzinho ise takımın iki jokeri olacak.

Burak Yılmaz’ın Galatasaray’a transferinin ardından en çok merak edilen konu Trabzonspor hücum hattının nasıl şekilleneceği oldu. Bordo-Mavili formayla Süper Lig’deki son iki sezonda toplam 52 kez rakip fileleri havalandıran ve Karadeniz ekibinin gol yükünü çeken Burak’ın ayrılmasının ardından teknik direktör Şenol Güneş hücum sistemini değiştirme kararı aldı. Bordo-Mavililer’in hücum hattı komple değişecek ve bu sistemde kilit rolü Adrian üstlenecek. Geçtiğimiz sezon yüksek bonservis bedeliyle transfer edilmesine rağmen pek fazla forma şanlı bulamayan Polonyalı futbolcu, Zokora ve Colman ikilisinin önünde oynayacak.

Güneş’in planı hazır

Ceza alanının önüne daha yakın oynayan Adrian, Burak’tan sonra Karadeniz ekibinin en önemli kozlarından biri durumuna gelecek. Şenol Güneş’in hedefi sadece bir oyuncu ile gol atmak değil, skorer sayısını artırmak. Adrian ile birlikte Halil Altıntop ve Olcan Adın’a da büyük iş düşecek. Bu ikili de hücum organizasyonlarının başlangıcında sorumluluk üstlenecek. Takımın iki jokeri ise Alanzinho ile Gençlerbirliği’nden transfer edilen Soner olacak. Bu iki oyuncunun performansı başarıda önemli rol oynayacak.