Sürekli Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın avukatlığını yapan İstanbul basının şike sürecini yönlendirme adına iddialara dayanarak yaptığı haberler, spor kamuoyunda dün gündem maddesi oldu. Özellikle Fenerbahçe’nin “Şike sahaya yansımadı” şeklindeki haberlerle Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan eden İstanbul basını ikiyüzlülüğünü yine gösterdi.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ortaya atılan iddiaları değerlendirirken çarpıcı tespitlerde bulundu. Federasyonun şike dosyası ile ilgili kulüpleri disiplin kuruluna sevk etmeyerek “Şike sahaya yansımadı” düşüncesi ile dosyayı kapatma iddialarına değerlendiren Başkan Şener, “Böyle bir şey olacağını düşünmüyorum” dedi.
Başkan Şener, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“ Çünkü, eğer şahıslar ceza alıyorsa kulüplerde almalı. Etik Kurulu Raporunu sunduktan sonra Federasyon dosyayı Disiplin Kuruluna sevk etmeli buradan bir karar çıkmalı. Böyle de olacaktır düşüncesindeyim”


CAS’TA GEREKLİ DAVAYI AÇACAĞIZ
Kişilerle kurumların cezasının ayrılmasının hiçbir mantıkla açıklanamayacağını ifade eden Başkan Şener, “Kişilerle kurumların cezalarının ayrılması gibi bir mantık ne hukukta ne de UEFA ve FİFA’nın yönetmeliğinde bulunmuyor. O zaman biz niye bir taş atan taraftarın cezasını kulüp olarak çekiyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz. Eğer ‘Ben yaptım oldu’ mantığı gerçekleşirse bizde hazırladığımız dosyayı UEFA’ya göndereceğiz. Ve CAS’ta gerekli davayı açacağız” dedi.

MUTAFA BEYAZLI, NE DEDİ?
TFF Üyesi Mustafa Beyazlı ise, “Federasyon yönetmeliklerinde sezonluktur. Her sezon yeniden planlanır. Bu nedenle Etik Kurulu Raporu sunulduktan sonra federasyon olarak biz Disiplin Kuruluna göndermemiz gerekiyor zaten. Başka bir uygulama yapma ihtimalimiz yok” dedi.


Kaynak: 61saat.com