61SAAT SPOR SERVİSİ - ANALİZ - Hasan Tüncel

Spor Toto Süper Lig’in 10. Haftasında Trabzonspor Beşiktaş ile karşı karşıya geliyor.

Karşılaşmaya saatler kala teknik adamlar tüm hazırlıklarını tamamladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın ilk 11’i şekillenirken başlıca kozları arasında Durica, Mehmet Ekici ve Kaptan Onur Kıvrak yer alırken Beşiktaş'ta bu isimler Quaresma, Cenk Tosun ve Tolgay Arslan olarak göze çarpıyor.

TÜM GÖZLER DURİCA'DA

Sezon başında transfer edilen ve günden güne gösterdiği performans ile savunmanın bel kemiği haline gelen Durica’ya defans bölgesini teslim edecek olan Yanal oyuncuya çok güveniyor. 11'de başlayacak olan Durica'nın Beşiktaş'ın hızlı santraforlarına karşı nasıl bir performans göstereceği ise merakla bekleniyor. Yaptığı kritik müdahalelerle ön plana çıkan Durica takımda abilik rolünü üstleniyor.



EKİCİ İLE ÖZEL GÖRÜŞTÜ

Trabzonspor'da bu sezonun hayal kırıklığı olan Mehmet Ekici ile Yanal özel bir görüşme gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz hafta penaltıdan gol bulan ve bir nebze morali yükselen Mehmet Ekici’ye Yanal'ın bu maçta özel görevler vereceği öğrenildi.
Takımı atağa kaldırmada büyük roller üstlenecek olan Mehmet Ekici’yi bu maç için özel motive eden Ersun Yanal oyuncudan eski etkili günlerine geri dönmesini istedi. Bakalım Mehmet Ekici tamam mı diyecek yoksa devam mı, bekleyip göreceğiz.



PUAN KAPTAN'IN ELLERİNDE

Bordo Mavililerin bir diğer kozu ise her zaman olduğu gibi Kaptan Onur Kıvrak.
Galatasaray mücadelesinde gösterdiği performans ile 3 puan kazanılmasına sebep olan Kaptan’dan tüm camia aynı performansı bekliyor. Onur ile ilgili sözleyecek başka bir söz yok gibi duruyor. Şehir onun ellerine bakıyor.





BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Şampiyonlar Ligi’nde Napoli ile 1-1 berabere kalan Siyah Beyazlılar ise Trabzonspor mücadelesine biraz yorgun gelecek olsa da bol alternatifli kadrosu ile bu sorunu yaşamayacak gibi görünüyor.

QUARESMA ÇOK TEHLİKELİ

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde müthiş bir performans ortaya koyan Beşiktaş takımının maestrosu Quaresma maçın kilit ismi durumunda. Napoli’ye de golünü atan ve bu sezon gösterdiği 5 asistlik performansı ile dikkatleri üzerine toplayan Quaresma Trabzonspor maçında takımda tüm sorumluluğu alacak ve atakları yönlendirip gol fırsatı yaratacak. Bordo Mavililer önlem almadığı takdirde oyuncu formda görüntüsü ile gol bulabilir veya attırabilir.



FORMDA İSİM TOLGAY

Beşiktaş’ta diğer kilit isim ise Tolgay Arslan. Trabzonspor’un transfer etmek için uzun uğraşlar verdiği fakat sonra Beşiktaş’a kaptırdığı Tolgay geçtiğimiz sezon takımı ile şampiyonluk yaşamış ve ağır bir sakatlık geçirmişti. Bu sezon sahalara dönen Tolgay ilk 11’deki yerini gösterdiği performans ile hemen garantiledi.
Gerek Napoli gerekse ligdeki maçlar olsun ultra bir performas sergileyen genç futbolcu Napoli Teknik Direktörü Maurizio Sarri’nin bile dikkatini çekmeyi başardı.

Napoli Teknik Direktörü Sarri “Maçta da en beğendiğim oyuncu ise Tolgay Arslan oldu.”  Diyerek oyuncunun Trabzonspor orta sahası ve defansı için ne derece tehlikeli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.



CENK TRABZONSPOR MAÇLARINI SEVİYOR

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde geçtiğimiz sezon neredeyse forvet bölgesinde Gomez’in varlığı ile hiç sorun yaşamayan  Beşiktaş’ta bu sezon gol yükünü Cenk Tosun çekiyor. Çıktığı 14 maçta 5 gol atıp 2 de asist yapan Cenk, Trabzonspor maçı için özel hazırlandı.

Trabzonspor’a karşı çıktığı 7 maçta tam 4 gol atan Cenk adeta Bordo Mavililerin belalısı durumunda.
Bordo Mavililerin de özel önlemler almayı planladığı genç golcü ve Aboubakar arasında forma savaşı devam ediyor.