Bordo Mavililerin,  ara transfer döneminde sürpriz bir şekilde Bosingwa’ya tekrar imza attırması kafalarda soru işareti bırakmıştı. Zira Portekizli oyuncu, tıpkı Contanst ve Medjani gibi Kasım 2015’te alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle Karadeniz ekibiyle olan sözleşmesini feshederek serbest kalmıştı.
Orta yolu buldular cezadan kurtuldular 

Başkan Muharrem Usta ise 34 yaşındaki futbolcuya neden tekrar kapılarını açtıklarını şöyle itiraf etti: “Bosingwa’ya 2.5 milyon Euro ödememiz gerekiyordu. Yoksa geçici transfer yasağı gelecekti. Biz de onunla 1 milyon 250 bin Euro karşılığında anlaştık. Parayı da yapılandırdık ve böylece transfer yasağını engelledik.”

Mandıralı’nın imdadına hızır gibi yetişti

Çapraz bağları kopan ve yarım sezon top oynamayan Bosingwa, Teknik Direktör Hami Mandıralı’nın adeta imdadına yetişti. Gerçek mevkii sağ bek olmasına rağmen savunmanın göbeğinde de görev yapabilen deneyimli oyuncu, Akhisar maçı öncesi stoper sıkıntısı çeken genç hocanın elini rahatlattı. 

Kasım’da gitti  Ocakta döndü

Trabzonspor, alacakları nedeniyle Kasım ayında takımdan ayrılan 34 yaşındaki Bosingwa’yı ara transferde yeniden renklerine bağlamıştı. 

Efsane pek yakında 

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Bordo Mavili camianın sıkıntılı süreçten çıkmak için yoğun çaba sarf ettiğini açıkladı. Deneyimli yönetici, kulübün bir buçuk sezon sonra eski parlak günlerine döneceğini belirtti.