Süper Lig'de 22 hafta geride kalırken ligin zirvesinde yer alan takımların penaltı sayıları daha şimdiden son 2 sezondaki rakamları geçti.
22. haftada hakemler 5 kez beyaz noktayı gösterirken bu sezon toplamda 52 kez penaltı düdüğü çaldı.

Takımlar kullandıkları 52 penaltının 43'ünü gole çevirirken 9'undan yararlanamadı. Kullanılan 52 penaltının 18'ini 4 büyüklerin imzası vardı.
8 penaltı kazanarak bu alanda Süper Lig'in lider olan Fenerbahçe'yi zirve yolunda 4 penaltıyla Beşiktaş takip ediyor. Trabzonspor ve Galatasaray ise 3 penaltı kazanarak bu alanda Süper Ligin en az penaltı kazanan ekipleri arasında yer alıyor.

Ancak bu sezon son 2 sezonu da geride bıraktı. Sadece Fenerbahçe'ye verilen 8 penaltı diğer sezonun istatistiklerine göre bir hayli fazla. Fenerbahçe son 4 sezonda toplamda 30 penaltı kazanması ile bu alanda her zaman ki gibi lider. 

Rakamlardan da anlaşılacağı hakemler Fenerbahçe'ye penaltı çalmak için hiç bir şekilde teraddüte düşmezken konu Trabzonspor olunca ise bu kadar rahat davranamıyorlar. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun geçtiğimiz günlerde Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yaptığı basın toplantısında da bu duruma dikkat çekmişti. Trabzonspor'un hakemlerin hatalır kararları nedeniyle çok sayıda puanı silinirken, en son Karabükspor maçında da hakem yine bordo-mavililerin net penaltısını vermemişti.