Trabzonspor'a Gökhan Ünal takasıyla Fenerbahçe'den gelen Burak Yılmaz, 2012-2013 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu. Bordo-mavili takımda 2011-12 sezonunda 33 golle gol krallığı yaşayan ve görev aldığı lig maçlarında 55 gole imza atan golcü oyuncu, Trabzonspor'da altın çağını yaşamıştı.

TRABZONSPOR'DAN, GALATASARAY'A GEÇİŞİ ELEŞTİRİLDİ
2012-13 sezonunun başlarında adı Lazio, Lokomotiv Moskova gibi kulüplerle anılan Burak Yılmaz, Lokomotiv Moskova kampına katılmış fakat sözleşme imzalamadan Trabzonspor ile olan sözleşmesindeki madde kullanılarak Galatasaray'a transfer olmuştu. 18 Temmuz 2012'de ise Burak Yılmaz'ın 5 milyon Euro karşılığında ve satışından yüzde 25 pay alır maddesiyle Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olduğu açıklanmıştı.

TRABZONSPOR TARAFTARI GİDİŞİNİ KABULLENEMEDİ
Trabzonspor'da başarılı bir performans geçirmesinin ardından bordo-mavili taraftarlar, Karadeniz ekibinden oyuncunun ayrılışını içine sindiremedi. Galatasaray'ın, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile oynadığı maçlarda oyuncu aleyhine sloganlar atan bordo-mavili taraftarlarla Burak Yılmaz'ın arası açıldı. Burak Yılmaz'ın transferinden dolayı da o dönemin Başkanı Sadri Şener ve taraftarların arası açılmıştı.

DÖRT BÜYÜK TAKIMDA FORMA GİYDİ
Trabzonspor'un satışından yüzde 25 pay alacağı Burak Yılmaz, dört büyüklerde forma giyen isim oldu. Sergen Yalçın'ın ardından Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'da forma giyen ikinci isim olan golcü oyuncu dört büyük kulüpte oynadıktan sonra yurt dışına ilk transfer yapan oyuncu olarak da tarihe geçecek.

FORMA GİYDİĞİ TAKIMLARIN TARAFTARLARIYLA PROBLEM YAŞADI
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'da oynadığı dönemlerde taraftarlarla zaman zaman yaşadığı sıkıntı yaşadı. Bordo-mavili kulüpten ayrıldıktan sonra Trabzonspor taraftarlarıyla arası bozulan golcü oyuncu, Galatasaray taraftarın da da zaman zaman tepki almıştı.

TRABZONSPOR DA KAZANACAK
Çin Kubülü Beijing Guoan, bonservis bedeli olarak Galatasaray'a 8 milyon Euro ödeyecek. Ancak 8 milyon Euro'nun yüzde 25'i daha önce yapılan anlaşma gereği Trabzonspor'a ödenecek. Böylelikle Burak Yılmaz'ın transferinden hem Galatasaray hem de Trabzonspor kazanacak.