Trabzonspor’un G.Amerika çıkarmasında yardımcı Antrenör Turgut Kural’ın sezon sonunda Avrupa’ya gitmeye hazırlanan Burak Yılmaz’ın alternatifi olarak listeye bir gol makinesi aldığı belirtildi. Paraguay’ın Olimpia takımında forma giyen Pablo Zeballos’un Burak’ın gitmesi durumunda transferi düşünülen golcülerin başında geldiği belirtilirken, tedbir olarak ön temasların yapıldığı belirtildi.

Zeballos geçen yılda gündeme gelmiş ve oyuncu o dönem yaptığı açıklamada, "Benim için, gelen teklif önemlidir. Teklifi öğrenmek beni gururlandırdı. Olimpia, benim yolumu açabilir. Profesyonel bir kişi olarak bu teklifi değerlendirmeliyim diye düşünüyorum" şeklinde konuşmuştu.

BURAK'IN PERFORMANSI PARMAK ISIRITTI
Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz bu sezon gösterdiği performansla parmak ısırtırken, daha önce Üç Büyükler'in gol umudu olarak transfer ettiği birçok ismi de geride bıraktı. Türkiye'de daha önce forma giyen 'Süper' lakaplı Mario Jardel, Anelka, Carew gibi dünya yıldızları Burak'ın bu sezon 33 haftada attığı 32 golün yanına bile yaklaşamadı. 2010 yılında F.Bahçe'den Gökhan Ünal'a karşılık 3 milyon 250 bin euro para ile birlikte bedelsiz alınan yıldız, ilk sezonunda biri Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden
gol olmak üzere, 11 maçta 3 gol kaydetti.

SON 2 SEZONDA 51 GOLE İMZA KOYDU
2010-11 sezonunda ise bu sayıyı 30 maçta 19'a çıkardı. Takımını zirve yarışında taşıyan isimlerden biri olan Burak, bu sezon ise deyim yerindeyse fırtına gibi esti. Geride kalan 33 haftada 29 maça çıkan Burak forma giydiği maçlara 32 gol sığdırdı. Burak toplam 60 gol atan Trabzonspor'un yarıdan çok golünü kaydetti. Trabzonspor'da son 2 sezonda attığı 51 golle dikkatleri üzerine çeken Burak, son 10 yılda Türkiye'ye büyük umutlarla gelen forvet oyuncularına da fark attı. İşte Burak'ın geçtiği o yıldızlar:

İŞTE BURAK YILMAZ'IN GEÇTİĞİ İSİMLER
2000-01 sezonunda Galatasaray'a 28 milyon dolar'a gelen Mario Jardel, sezonu 22 golle tamamladı. 2004-05'te Beşiktaş'ın transfer ettiği John Carew 24 maçta 13 gol atabildi. 2004-05 sezonunun devre arasında Fenerbahçe'ye gelen Anelka, 1.5 sezonda 14 golde kaldı. Yine Fenerbahçeli Sırp Mateja Kezman 2 sezonda 20 gol atabildi. Kezman'ın yerine alınan Güiza'nın 3 senede attığı 23 golü, Burak sadece bu sezon attığı gollerle geride bıraktı. Real Madrid'de forma giyen Gonzalo Higuain'in ağabeyi Federico Higuain, Beşiktaş'ta gol atamadan ülkesine döndü. Beşiktaşlı Almeida 1.5 sezonda 14 kez ağları havalandırabildi.

SEViLLA'NIN 3 GÖZDESiNDEN BiRi
İspanyol Estadio Deportivo gazetesi, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak isteyen Sevilla'nın, transferdeki üç gözdesinin Botia, Çarçio ve Burak Yılmaz olduğunu yazdı. Haberde, İspanyol ekibinin Burak konusunda harekete geçmek için Trabzonspor'un lig pozisyonunun belli olmasını beklediği belirtildi. Burak Yılmaz'ın menajerinin Sevilla'lı yöneticilerle görüştüğünü iddia eden gazete, golcü oyuncunun Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması halinde Sevilla'nın teklifini kabul edeceğini ileri sürdü.

Kaynak: 61saat.com