Trabzonspor’un ligin ilk haftalarından yarıştan uzaklaştırıldığını savunan Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada sert eleştirilere yer verdi.
Trabzonspor camiasıyla alay edildiğini, taraftarın göz göre göre kandırıldığını söyleyen Aksoy, Trabzonspor yönetiminin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde izlediği tutumu hatırlatarak şunları söyledi:

“TFF seçimlerinde Sayın Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, federasyona 2 isim yerleştireceğiz diye Yıldırım Demirören ve oluşumuna destek verdi. O dönem seçimden önceki açıklamalarımızda Trabzonspor yönetiminin seçimde ‘Dik’ durması gerektiğini belirttik. Ancak, Sayın Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yardımcısı Yakup Aslan o dönem kamuoyunun karşısına çıkıp yaptıkları açıklamalarda TFF’de adamımız olacak demişler ve kendilerini savunmuşlardı. Hatta Sayın Başkan Hacıosmanoğlu’nun şu ifadeleri hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır: “Demirören’e destek vermemiz, TFF’ye adam koydurmamız namus davamızı sattığımız anlamına gelmiyor. Bazı kendini bilmezler anlamadıkları için bize tepki gösteriyor. Yönetime soktuğumuz insanlar da bizim düşüncemizde olan insanlar. Yaşanan haksızlıklar için orada olacaklar."

Bugün gelinen noktaya baktığınızda yaşanan haksızlıklar için oraya gönderilen İbrahim Usta ve Yaşar Aşçıoğlu, Galatasaray maçındaki hakem hatalarıyla 3 puandan edilen Trabzonspor’un hakkını koruyamamış, akabinde Trabzonspor evinde Konyaspor’a karşı oynadığı maçta da seyircisi önünde bir kez daha deyim yerindeyse ‘doğranmış’ ve şampiyonluk yarışının yavaş yavaş dışına atılmıştır.

Bizler federasyon seçimlerinden önce çok uyardık; “Bu federasyondan Trabzonspor’a dost olmaz, yarar gelmez” diye. Ancak, yönetime iki adam yerleştireceğiz diye Trabzonspor’un dik duruşundan taviz verdiler. Taraftarın başını yere eğdiler. Sayın Başkan geçtiğimiz günlerde de bir ifade kullandı; “Biz figüran rolü üstleneceksek, baş aktör ücreti ödemeyelim.” Sayın Başkan bu federasyona, bu zamana kadar hep figüran rolü bizlere biçildiği ve buna dur demek için destek vermedi mi? Türk futbolunda baş aktörlerden biri olan Trabzonspor’un, TFF’de baş aktör gibi temsil edileceği vaadiyle neden bu federasyona destek verdiğini savunmadı mı? 

Bugün gelinen noktada taraftarlarımızın umutları, hayalleri, sevinçleri gözlerinin önünde, Avni Aker’in çimlerinde, bile bile, göz göre göre, tüm camiayla alay edercesine tüketilmiştir. Ne yazık ki ne federasyona yerleştirilen iki ismin, ne de Sayın Başkanın elinden bir şey gelmektedir.

Hatırlatırım, en geç 2 ay sonra kupa geliyordu. Kupa gelmediği gibi, bugün savcının isteğiyle Aziz Yıldırım ve beraberindekiler için beraat geliyor. Büyük İstanbul yürüyüşünü de unutalı çok oldu. Taraftarımızı bu süreçte tükettiler, yordular, yıldırma noktasına getirdiler zaten. Bırakın yürümeyi, statta bağırmaya hali mi kalmış. 5 yıldır tüm mücadeleyi sırtlayan ve buralara kadar getiren cefakar ve vefakar bir taraftar daha ne kadar dayanabilir. Konyaspor maçında artık daha fazla taşıyamayacaklarını hep beraber gördük. Çünkü Haziran’dan beri yeşeren umutlar, ligin daha 7. Haftasında, kendi seyircinin önünde oynadığın maçlarla kesilip atılmıştı.

Dileğimiz ve beklentimiz Trabzonspor’un hakkını yiyenlerin cezalarını çekmeleridir. Umarız, federasyona gönderilen Sayın Usta ve Aşçıoğlu yaşananları ve geçmişi iyi analiz ederek masaya yumruğunu vurup, gövdelerini koyarlar. Emin olsunlar ki; camia olarak herkesin beklentisi onların orada başarılı olmalarıdır. Çünkü onlar orada kendilerinden beklenen başarılı yönetim anlayışını sergiledikçe, Trabzonspor hak ettiğini zaten alır.