Trabzonspor’un yeni transferi Fabian Castillo taraftarı heyecanlandırdı. ABD’nin Dallas takımından kadroya dahil edilen 24 yaşındaki kanat oyuncusu için başkan yardımcısı Nevzat Aydın’ın kullandığı, “Topla beraber rakibin içinden geçecek umarım” ifadesi, oyuncuyla ilgili meraklı bir bekleyişe geçilmesine neden oldu.
 
Kolombiyalı gazeteci Juan Carlos Pedraza, yakından takip ettiği vatandaşı Castillo’nun nasıl bir oyuncu olduğunu MİLLİYET’e anlattı. Futbolculuk özelliklerinin yanı sıra, kişilik özellikleriyle ilgili de bilgiler vererek, Trabzon camiasını rahatlatacak bir detaya dikkat çekti. Bordo-mavili ekibin eski futbolcusu Teofilo Gutierrez’in, kulüpten sansasyonel ayrılğını hatırlatan Pedraza, buna karşın iki futbolcunun bambaşka insanlar olduğu tespitini yaparak şu bilgileri verdi: 
 
“Castillo, Teofilo’ya hiç benzemez. Karakter olarak tam tersidir. Bu yüzden ikinci bir Teofilo vakası yaşanması söz konusu olamaz. Taraftarla arası iyi olan Castillo, sıcakkanlı ve insanlara açık biridir. Ayrıca idmanlarda sıkı çalışan, iyi bir profesyoneldir. Futboluna konsantre olur. Ondan saha dışıyla ilgili bir şey duyamazsınız. Gece hayatına da düşkün bir tip değildir. 
 
Tribünü ayağa kaldırır 
 
Süratli bir futbolcu olmasının yanında en önemli özelliği topla çok iyi hareket etmesi. Bu yüzden adam eksiltme özellliği dikkat çekiyor. Ülkesinde top koşturduğu dönemde de çok hızlıydı ancak bireyseldi. Dallas’a gittiğinden beri ise arkadaşlarıyla birlikte oyununu geliştirdi ve pas özelliği ön plana çıktı. Asist yönündeki ilerleme ile önemli gol pasları veren, komple bir futbolcu haline geldi. Takıma katkı sağlayan ve aynı zamanda göze hoş gelen futboluyla tribünleri de ayağa kaldıran bir futbolcudur.” 

Avrupa tercihi Pekerman’dan 
 
“Kolombiya Milli Takımı genelde futbol hayatını Avrupa’da sürdüren futbolculardan kurulur. Teknik direktör Jose Pekerman’ın bu yöndeki tercihi belirleyicidir. Castillo daha önce 3 kez milli takıma çağrıldı. Ancak ABD’de oynamanın bir dezavantajı olarak sonrasında bu davetler kesildi. Trabzonspor’u seçmesinin en önemli nedeni milli takıma tekrar girme çabasıdır. Avrupa’dan ABD’ye giden birçok Kolombiyalı futbolcu oldu bugüne kadar. Ama Castillo MLS’den Avrupa’ya giden ilk isim oldu. Yeni takımında aynı zamanda Pekerman’ın gözüne girmek için de oynayacak.”

Milliyet - Onur Dinçer