61SAAT SPOR SERVİSİ - MEHMET ALİ YILMAZ TESİSLERİNDEN BİLDİRİYOR

Trabzonspor'da yeni sezon öncesi transfer çalışmaları ve ekonomik konularla ilgili olarak kulüp CEO'su Burak Gürdal, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Burak Gürdal'ın açıklamalarından satır başları;

TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ DÜNYA KUPASINDA


- "Son dönemde tranfsere yoğunlaştık. Mevcut yaptığı transferleri ve bundan sonra ki transferleri belli bir plan doğrultusunda ve önümüzde ki sezon çalışacağı teknik direktör ile yürütmekte. Teknik Direktörümüzü ismen açıklayamıyoruz. Teknik Direktörümüzün şuan da dünya kupasında görevi olması yüzünden. Kendisi ekibi, şartları, çalşıma programları, kampın ne zaman başlıyacağı, hangi futbolcuların bu kadroda yer alacağız, hangi pozisyonlara tranfser yapılması gerektiği çok uzun süredir üzerinde düşünülüp tartışılmış oknular. Trabzonspor bu doğrultuda tranfser hamlesi yapmakta. Geçtiğmizi sene çok başarılı bir sezon geçirdik.

TRABZONSPOR CEO'SU BURAK GÜRDAL'IN BASIN AÇIKLAMASI TEKRARI



BASIN AÇIKLAMASININ YAZILI DETAYLARI AŞAĞIDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ


HAMİ HOCAYA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

- "Hami hoca bunu tamamladı. Sezon sonu itibari ile oldukça iyi bir yere taşıdı. Bizim önümüzde ki sezon için bundan daha yukarı ve yarışmacı bir takım yaratmak. Hami hocaya başkanımız ve yönetim kurulumuz teşekkür etti. Bende teşekkür etmek istiyorum. Bugün bu rahatlık varsa Hami hocanın büyük emeği var. Takımımız 4. Olarak Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandı. Bu da bize çalışma düzeyinde yardımcı oldu.

- "Yönetim Hami hocadan oldukça memnun biliyorum ama önümüzde ki sezon yabancı hoca ile çalışacağız. Hami hocanın kulüp içerisinde hangi pozisyonda görevlendirileceğini de beraber göreceğiz. "

HER MEVKİ İÇİN TRANSFER İSİMLERİ HAZIR

- "Şuna inanmanızı rica ediyorum. Tranfserde ki her pozisyonumuz her mevkiimiz birkaç isim olmak üzere hazır. Bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz.
Transfer bir çok açıdan gerçek imzalar atılana kadar gerçekleşmiş olmuyor. Hem futbolcurın Türkiye gelmesi, Trabzon’u mutlulukla kabul etmleri çok kolay olmuyor. Bazen sorunlar oluyor. O yüzden bizim bu dönem tercihimiz isimleri sızdıradan, son ana kadar işler kesinleştiği dakikada imzalar atıldığı zaman borsaya açıklama ile bilgilendirmek."

TRABZONSPOR'DAN GİDECEKLER BELLİ

- "Takım kadromuz kimler gidecek kimler kalacak, bunlar aslında bizim kafamızda şekilli. Geçen sene bazı oyuncularımız üstün performans gösterdi. Bazı oyuncularımız bu performansı göstermesede potansiyeli olduğu için ciddi talep var. Bunlar yabancı, genç ve Türk futbolcularımız. Bir kulüp iyi teklif geldiği zaman bu teklifleri kabul ediyor. Bzim de hareket sahamız bu noktada olacak. Teklif geldiğinde bunları değerlendirmeye alacağız.

19 TEMMUZ'DA AVRUPA KAMPI

- "Temmuz 13’de Türkiye’de Trabzon’da olacak. Temmuz 14’de kendi ekibi ile bir toplantı düzenleyecek. Takım kadrosu 15 Temmuz’da bir araya gelecek. 19 Temmuz’da Kamp için hareket edeceğiz. 19 Temmuz’da ki kamp yerimiz, Almanya yakınlarında ki Avusturya sınırına yakın bir yer olacak. Muhtemelen Tiol olacak. Tarihler çok net. Orada ki maç sayımız 3. Aşamalı olarak zorlaşacak 3 hazırlık maçımız olacak. Lig öncesi UEFA Grupları için iki maç oynayacağız. 1 Maçta hazır halde olan bir yabancı takım ile Trabzon’da maç yapacağız. Bu sezon açılış maçı olabilir. Bizim tarafta ki amacımız 14 Temmuz’da ki takım buraya geldiğinde yabancı Türklerin önemli şekilde hazır olması.

COLMAN VE HENRİQUE'YE TEKLİF VAR

- "Çok teklif geliyor. Bazıları düşük oluyor. Bazıları tatminkar oluyor. Hocamız ile konuşarak bunlara izin verebiliriz. Colman ve Henrique’ye Türkiye içinden teklif var. Uygun teklif olduğunda onlarla yollar ayrılabilir. Yabancı oyuncularla ilgili Türkiye’de ki kısıtlama daraldı. Bizim kontenjanımız müsaade ettiği müddetçe yabancı oyuncuları da kadromuza katmayı düşünüyoruz. Bunun için imzaladığımız çeştili kontratlarda var. "

YENİ KADROMUZ 25,5 YAŞ ARALIĞINDA OLACAK

- "Önümüzde ki sene iç kadromuz 25-26 futbolcu olacak. Bunun belli bir noktası genç olacak. Önümüzde ki sene için yaş ortalamasını 25,5 aralığında olmasını planlıyoruz. Takımın oynayacağı sistem hocamızın kafasında hazır. Diğer yardımcı kadromuz ile bu doğrultuda planlar yapıldı. Umuyorum önümüzde ki sene koşan keyifli bir takım oluşturacağız."

OLCAN KOLAYCA FEDA EDİLEMEZ

- "Olcan geçen sene bizim takımımızda en yüksek performansı gösteren oyuncularımızdan biri. Türkiye’nin ve yurt dışında büyük kulüplerden teklifler geliyor. Olcan kolayca feda edilecek oyuncu değil. Yönetim kurulundan böyle bir teklif gelene kadar bırakma kararı ve lüksü yok. Çok ciddi teklif sıkıştırması olduğunu söylemek zorundayım."

TRABZONSPOR BORCU SIFIRLADI

- "Trabzonspor, bugüne kadar borç yüküyle yayabildiyse, belli bir kredisi ve hala hamle yapacak durumdaysa, bu şirketleşme borsanın açtığı yolun devamında yaşanıyor. Dolayısı ile Trabzonspor için o günün şartlarında doğru bir proje diyebileceğimiz. Bütün aşamaların kulübün faydasında olduğu süreçti. Ne yazık ki Trabzonspor ciddi bir borç yükü altında. Trabzonspor’un borsa operasyonundan sonra borcu sıfırdı. Bugün baktığımızda ne kadar doğru yaptığımızı görüyorum. Bizim yapmaya çalıştığımız takımın bütçesini doğrultmak. Bu durumdayken tranfser yapmak doğru adımlar atmak çok zor. Bu süreç sürerse Trabzonspor’un iki sene içinde borcunun önemli kısmını ödeyeceğini ve söyleyebilirim. Buna zamanında yapılmış borsa operasyonlarının imkan verecek."

TRABZONSPOR 100 BİN ÜYESİ OLMALI

- "Ben Trabzonspor’un herkesin malı olması gerektiğini düşündüm. Geçmişte ki yapılan seçimlerden çok farklı durumlar olmadığnı düşünüyorum. Keşke bütün Trabzonspor taraftarları Trabzonspor üyesi olsa. Küçük gruplar tarafından yönlendirmek demek, ne kadar büyük olursa yönlendirme o kadar az olur. Trabzonspor 2004 yılında 100 bin üye projesini lanse etti. Bir takım sebeplerle bir takım grupların isteksizliği nedeniyle bu proje sümen altı edildi. Bizden sonra bizim büyüklüğümüzde olan İstanbul kulüpleri, bu proje onlar için daha zor olmasına rağmen bunu tartışa geldi. Bazı kulüpler üye sayısını ciddi anlamda arttırdı. Biz bunu 2004 yılında yapmıştık. Ben eTrabzonspor gibi temelinde şehir olan bir kulübün çok üyeli bütün taraftarı kucaklayan üye sayısına hepsine dokunması taraftarıyım. 100 bin üyeyi sadece oy atmak olarak görmeyin. 100 bin üyenin getireceği data güç çok büyük önem taşır. Keşke gücümüz olsa. Keşke yönetim kurulu ve başkan bu konuda istekli olsa. Bir çok kişiyi korkutuyor. Benim görüşüm hepimizin içinde olduğu üye olduğu bir kulüp yapısı"

HALİLHODZİÇ İLE FİKİR YÜRÜTTÜK

- "Hocamız takımı izledi. Yenildiğimiz yendiğimiz maçlar. Bunların doğrultusunda bir fikir yürüttük. Bunun doğrultusunda bir takım sistemi ve hocamızın kullanmak istediği bir takım mevcut. Biz şuan da kaç oyuncu alacağımızı da biliyoruz. Bunları söylemek mevcut oyuncluarla kontraltların sürdüğü noktada söylemek doğru değil.  Belki bunların yüzde yüzünü alacağız."

GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ ÇOK DEĞERLİ OYUNCULAR VAR


- "Transfer çok zor bir husus. Kimi kişiler bundan çok memnun. Kimileri de çok pahalı olduğunu söylüyor. Gönül ister ki bunları çok daha ucuza alalım. Yerli oyuncuların fiyatları hem ücret bazında hem de bonservis bazında çok artış gösterdi. Bir oyuncuyu istiyorsanız alabilmeniz çok kolay değil. Deniz ve Serdar bizim istediğimiz oyunculardı. Bu değerlerden daha ucuza bitirmemiz mümkün olmadı. Hali hazırda bizim görüştüğümüz çok değerli oyuncular var. Yine aynı sebeple belli parayı daha fazla vererek onları almamız mümkün. Bu kadar uzun sürüyorsa bitiremiyorsak bu paralardan dolayı. Biz bu kadarını bitirebildik. Umarım bu işin sonunda yaptığımızın doğru olduğunu düşünürsünüz. Sürecin sonunda hep beraber bir değerlendirme yaparız. "

GÖKHAN KARADENİZ'DEN VAZGEÇEBİLİRİZ


- "Altınordu’da ki oyuncu da ciddi referansları olan bir çok kulübün peşinde olan oyuncuydu. Bu oyuncunun mevcut düzeyin çok üstünde olduğu bilgisi var. Ne yazık bu oyuncuyu bu rakamların altında bitirmek mümkün olmadı. Ancak bu rakamlar doğrultudan kulüplere ödeniyor. Her hangi bir başka bir yere gitmiyor. Geçmişte bunlarda yaşandı.
Bu futbolcular peşlerinde büyük kulüplerin olduğu bir futbolcular. Gökhan dün KAP’a bildirildi. Ama henüz sonuçlanmadı. Yan unsunları var. Belki de yarın vazgeçtiğimizi okuyabilirsiniz. Ama umarım süreç mutlu sonla biter."

- "Baz transfer harcamaları düşük olur, futbolculara ödenen bedeller yüksek olur. Trabzonspor geçen dönem çok da tranfser yapmadı. Geçmişten gelen borcu vardı. Bütün bunları ifade etmek için kullandığımız terim. Bütçe terimi. Geçen sene kulübümüz çok ciddi bir bağış, teberru ve sponsor geliri sağladı. Ama biz şunu yaparken şu oyuncu için şurası olarak sağladım diyemiyorsunuz. Geçen sene bu katkı sağladı. Kulübe ciddi katkı sağladı. O yüzden futbolcularla ilişkilendiremeyiz"

SADRİ ŞENER DÖNEMİNDEKİ BAŞARILI OPERASYON

- "Toplam yapılan harcamalar bunların içinde en önemli kalem futbolcu harcaması. Bu senede hemen hemen aynı doğrultuda devam ettirilmeye çalışacak.
Sadri Şener döneminde çok da başarılı bir operasyon yapılarak şirketler birleştirildi. Ama ben başkanlar arasında bu tartışmalara dahil olmayayım. Kulübün bir üst düzey çalışanı olarak. Borsa yapılaşması günün şatlarına göre doğru olduğu ve doğru bir karar olduğu kanısındayım. Biz borsada şirket birleşmeleri üzerinden yeniden kaynak sağlayabiliriz.
Biz ahlaki olmayan hiçbir hareket yapmadık. Borsa’da ki bilgilendirme kamunun duyulacağı yada özel bilginin başkalarına sıkıntı yaratmaması açısından yapılan bilgilendirme. Her şirkette olduğu gibi bizim de bunu açıklamamamızın nedeni için belli bir durumlar mevcut. Şirket gizliliğini taşıyan kişiler bu konuda bir açıklama yapmıyorlar. Zamanı geldiğinde bu açıklama yapılacak. Bu bütün borsaya açık şirketlerde böyle. "

- "Biz Avrupa maçlarını seyrettik derken kasetten seyrettik. Canlı izlemedik. Mustafa Akçay ile beraber bizim hiç hazırlığımız olmayan dönede istifa etti. Biz o dönemde Vahid hoca ile görüşmedik. Bu çok sürküle edildi. Biz o dönem çok antrenörle görüşme yaptık. Bunların ismini açıklamadık. Kimileri bizi kabul etmedi. Biz bu alışmalara Ocak ayında başladık. Hiçbir anlaşması olmayan görüşmelerdi. Hami hoa ile devam edip etmeyeceğimize yönetim kurulu kararı olarak belli oldu. Burada yönetim kurulu olarak yapılmak istenen belli bir dönem çalışmaların yürütülmesi idi. Ocak’tan sonra biz 4 antrenör ile görüştük. Bunların aynına Mayıs ayında başka antrenörlerde eklendi. Trabzonspor’un geleceği açısından yedekleme ihtiyaç olduğunu söylemek istiyoruz.

- "Bu ikili bir araya gelmedi. Ama bir birlerini tanıdıklarını düşünüyorum.  Malouda çok değerli bir oyuncumuz. Durumu hakkında bilgi verildi. Hami hocanın görüşleri de bizim için çok önemli. Ama bir araya gelmedi.

- "Mustafa hoca döneminde kimseyle görüşülmedi. Bu çok speküle edildi. O yüzden isim verdik. Mustafa hoca ayrıldıktan sonra yedekleme yapılma ihtiyacı oluştu. Bu yüzden yedeklenme çalışmaları yürütüldü."

LUCESCU İLE TEMASA GEÇTİK

- "Lucescu bizim temas kurduğumuz hocalardan bir tanesi idi. Belli bir noktaya kadar geldik. Kendisinin yurt dışında kontratı olduğun usöyledi. Bizim karar verme sürecimiziden net cevap verilmediği için kapatmak zorunda kaldık. Bugün için Türkiye’ye gelir mi?. Sözünün doğrultusunda kontratını bitirir mi zaman gösterecek. Futbol çok dinamik bir sektör. Geçen hafta bize hayır veya evet derken değişebiliyor. Yarın belki bir başka kulüpte Lucescu’yu görebiliriz."

- "Mustafa konusunda, takım içerisinde kontratlar sıkıntı yaratabilecek yok. Yusuf’un kontratını yeniledik. Kendisi Trabzonspor’a geçiş aptı. Kontratı biten veya ücret bazında sıkıntı yaratacak bir kontratımız yok. Mustafa var. Mustafa bizim öz kardeşimiz. Onu mutlu etmemiz lazım. Geçen sene çok iyi performans gösterdi. Bu sebeple zaten hak ettiği kontrat kendisine verilecek. Ama mevcut bir kontrat oluştuğ uzaman bunu çok çok yüksek seviyelere çıkarmak bizim içımızdan mümkün değil. O yüzden mutlaka iyileştirme yapılacak. Ama bu kendisi ile yapacağız görüşmelerde belli olacak. Bizim Mustafa’nın sözleşmesini mutlaka uzatmak gerek."