12 YABANCININ 4'Ü TRİBÜNE

Son iki yabancı transferiyle birlikte Janko, Emerson, Sol Bamba, Zokora, Alanzinho, Celustka, Sapara, Henrique, Vittek, Colman, Adrian ve Cech olmak üzere kadrosunda 12 yabancısı bulunan Trabzonspor'da bu futbolculardan sadece 8'i, 6+2 kuralı nedeniyle 18 kişilik maç kadrosuna alınabilecek. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Janko, Emerson, Bamba, Zokora, Alanzinho ve Celustka'yı kadroya almasına kesin gözle bakılıyor. Tecrübeli teknik adamın bu durumda Sapara, Colman, Henrique, Vittek, Adrian ve Cech'ten sadece 2 kişiyi kadroya alma şansı bulunuyor. Güneş'in daha önce gözden çıkardığı ve hiçbir maçın kadrosuna almadığı Cech'in dışında kalan 5 oyuncunun büyük bir forma savaşı vereceği Trabzonspor'da, Gürneş'in kadroyu rakibe göre belirleyeceği ve her maç değişik yabancı oyuncuların 18 dışında kalacağı vurgulandı.

DEFANSTA ZORUNLU ROTASYON

Trabzonspor'da Sivasspor maçı öncesinde defansta zorunlu değişikliğe gidilecek. Videoton'la yapılan Avrupa kupası eleme turu ilk maçında sağ kolundan sakatlanan ve geçen hafta içinde takımla çalışmalara başlayan Giray'ın sakatlığının yeniden nüksetmesi üzerine Sivas maçında riske edilmeyeceği öğrenildi. Hafta içinde üst solunum yolu nefeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan ve takımla antrenmanlara çıkamayan Balcı Haberleri'>Serkan Balcı'nın da yer almayacağı Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş'in 'jokeri' Celustka'yı sağ kanatta görevlendirmesi bekleniyor. Defansın ortasında Mustafa – Bamba ikilisi görev yapacak, sol bekte ise yeni transfer Emerson ilk kez Avni Aker'de görev alacak.

RİSKE EDİLMEYECEKLER

Trabzonspor'da ayrıca Güneş'in sakatlıkları iyileşme aşamasında olan Soner, Volkan ve Colman'ı da Sivaasspor maçında riske etmeyerek, önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe maçına saklaması bekleniyor. Güneş ayrıca Janko'nun yanında Henrique'ye de görev vererek takımın hücum gücünü artırmayı planlıyor.

BAŞKAN GALİBİYETTEN EMİN

Trabzonspor Başkanı Haberleri'>Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Sivasspor ile zorlu bir maç oynayacaklarını ancak galip gelmeleri gerektiğini belirterek, "Sivasspor iyi bir takım ancak son cezalı maçımızda kadın ve çocuk taraftarlarımızın önünde galip geleceğimizi sanıyorum. Futbolcularımıza ve teknik kadromuza güveniyoruz ve bu maçtan galibiyetle ayrılacaklarına inanıyoruz" dedi.

ŞENER VE GÜNEŞ'İN DÖNÜŞ MAÇI

Trabzonspor'da Sivasspor maçında cezaları biten teknik direktör Şenol Güneş kulübede, Başkan Sadri Şener de tribünde yerlerini alacak. Güneş, bu sezon ligde ilk kez takımıyla birlikte sahaya çıkarken, Başkan Sadri Şener de 21 günlük hak mahrumiyeti cezasının ardından bordo mavili takımı şeref tribünündeki koltuğundan izleyebilecek.

ÖDÜLLERİ ESKİ BAŞKANLAR VERECEK

Trabzoncell aboneleri tarafından ayın futbolcuları seçilen Olcan Adın ile Alanzinho ödüllerini Sivasspor maçı öncesinde alacak. Her iki futbolcuya ödüllerini Trabzonspor'un eski başkanları Salih Erdem ve Ahmet Celal Ataman verecek

SİVASSPOR İLE 15. RANDEVU

Trabzonspor ile Sivasspor yarınki karşılaşmayla ligde 15. kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne kadar kadar oynanan 14 karşılaşmada Trabzonspor'un 6, Sivasspor'un ise 5 galibiyeti bulunuyor. 3 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı.

BİLETLERE YOĞUN İLGİ

Trabzonspor'un cezası nedeniyle sadece kadın ve 12 yaş altı çocuk taraftarların izleyebileceği Sivasspor maçına büyük ilgi var. Perşembe günü dağıtımına başlanan davetiye niteliğindeki biletlerin bitmek üzere olduğu, Sivasspor maçında tribünlerin tamamen dolmasının beklendiği öğrenildi.