Trabzonspor’da yeni sezon öncesinde transfer hareketliliği, beklendiği gibi ikinci etap kampında başladı.

İbanez ve Ramil’in ardından, Bero, Durica ve Castillo’yu da bitiren Bordo-Mavililer, 2 nokta transfer daha yaparak yeni sezonun kadrosunu şekillendirmeyi planlıyor.

Ancak bu noktada Karadeniz ekibini en çok sıkıntıya sokan noktalardan biri oyuncu almaktan çok kadrosundaki maliyetli-sorunlu futbolcularla yollarını halen ayıramamış olmak. Teknik direktör Ersun Yanal’ın, “Sorunlu, kafası karışık, geleceği belirsiz oyuncuları kampa istemiyorum” mesajının ardından yönetimin transferi sonuçlanmamış futbolcuları kampa almamasıyla başlayan süreç halen devam ediyor.

23 milyonu da aşabilir

Karadeniz ekibinin kurmayları, elindeki değerleri en iyi şartlarla göndermenin yollarını ararken somut gelişme olmaması can sıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde transfer konularını değerlendiren yönetimin, “Oyuncularımızı soran, bonservis ücretlerini merak eden çok. Ancak iş resmi teklif noktasına gelince yaşanan somut bir olay yok” açıklamasının altında yatan rakam ise beklenen elden çıkarmaların yaşanmaması halinde Trabzonspor’u zora sokacak cinsten. Douglas, Cardozo, Sefa, Cavanda ve Özer gibi 5 öne çıkan ismin 1 yıllık garanti ücretleri toplamı tam 7 milyon Euro, yani bugünkü kurla 23 milyon TL! Yönetim yeni sezon başlayana kadar bu isimlerin tamamıyla yollarını ayırıp hem bu maliyetten kurtulmak hem de gelecek bonservis bedelleriyle rahat bir nefes almak için imkanlarını zorluyor.

İŞTE O ÜCRETLER:

DOUGLAS       1.5 MİLYON EURO
SEFA YILMAZ  1.2 MİLYON EURO
CARDOZO        2.5 MİLYON EURO
CAVANDA        900 BİN EURO
ÖZER              900 BİN EURO
TOPLAM         7 MİLYON EURO