Ancak bu pek kolay değil! Zira Antalya'nın son 2 haftadaki maçları, Trabzon'a göre daha kolay. Bilindiği gibi Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kalan Başakşehir kupayı kazanırsa lig 5.'si de UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

MAÇLARI DAHA KOLAY
Bu kontenjan için Antalyaspor ile çekişen Trabzonspor kalan 2 haftada deplasmanda F.Bahçe, içerde Bursaspor ile oynayacak. Antalyaspor ise Kasımpaşa'ya konuk olduktan sonra, evinde küme düşen Gaziantep'i ağırlayacak. Fırtına; 2'de 2 yaparak, rakibinin takılmasını bekleyecek.

2017 BÜYÜSÜ BOZULDU
Trabzonspor, 18 Aralık'ta açılışını yaptığı Medical Park Arena'da çok iyi bir çıkış yakalamıştı. Yeni stadında oynadığı ilk 4 karşılaşmadan 3 galibiyet, 1 beraberlik elde eden bordo-mavililer, son dört maçta ise 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Yeni statta toplam 12 puan kazanan Fırtına, 12 puanı da kaybetti.

BEŞİKTAŞ MAÇINDAN SONRA...
Sezonun ikinci yarısına 18 puanla 13. sırada başlayan Trabzonspor, yakaladığı çıkışla bir ara 3.'lük için iddialı konuma gelmişti. Ancak son dakika golüyle 4-3 kaybedilen Beşiktaş derbisi o havayı bozdu. Tekrar inişe geçen bordo-mavililer, 6. sıraya geriledi.