Başkan Muharrem Usta’nın Divan Toplantısı’nda, “Elimizde 105 milyon TL toplam gideri olan bir takım var. Bu takımdan toplam 70 milyon TL maaşı olan oyuncular ile yollarımı ayıracağız. Mevcut kadrodan ortalama 33 milyon TL maliyeti olan oyuncu grubu ile yola devam etmeyi planlıyoruz” demesi, gözleri yeni yapılanmaya çevirdi.

Başkan Usta’nın 33 milyon TL’lik oyuncu gurubu içerisinde ise Onur (7.5 milyon), Mehmet Ekici (4.7 milyon), Muhammet Demir (4 milyon), Güray (2.5 milyon), Okay (2.5 milyon), Aytaç (2 milyon), Mustafa Yumlu (1.7 milyon) ve Yusuf Erdoğan’ın maç başlarıyla birlikte (1.5 milyon TL) ortama maliyetinin olduğu düşünüldüğünde toplam maliyetin 27 milyon TL’ye dayandığı görülüyor.
Yeni sezonda kadroda olması düşünülen kalburüstü oyuncuların yanı sıra 5-6 genç oyuncuyu da kadroda tutacak olan bordo-mavililer, bu oyuncuların maliyetiyle birlikte mevcut takım bütçesini 33 milyon TL bandında tutmuş olacak. Durumu belirsiz olan Belçikalı Cavanda’nın da takımda kalması durumunda iç bütçede sınırların zorlanmasına neden olacak. Trabzonspor’da bu iç ayarın yapılmasının halinde ise 10 milyon euroluk bir transfer yapılması hedefleniyor.
 
Trabzonspor’da 33 milyon TL’lik bütçenin dışında kalan bir çok oyuncu ile de yolların ayrılması planlanırken, bordo-mavili yönetim bu konuda büyük mesai harcıyor. Özellikle yıllık maliyetleri 5 milyon TL’nin üzerinde olan Cardozo, Erkan Zengin, N’doye gibi oyuncular için gelen teklifleri değerlendiren bordo-mavililer, tam 70 milyon TL’lik faturayı en az hasarla ödemek istiyor.