2017 yılında fırtına gibi esen Trabzonspor, bu hafta oynayacağı Çaykur Rizespor karşılaşmasında oldukça farklı bir 11 ile mücadele edecek. Sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığı nedeniyle en iyi kadroyu sahaya sürmek isteyen teknik direktör Ersun Yanal, kadroda zorunlu değişiklik yapacak.

Bordo-mavililerde sakatlığı bulunan Emmanuel Mas'ın yanı sıra, kart cezalısı olan Yusuf Yazıcı, Uğur Demirok ve Joao Pereira Rize deplasmanında görev yapamayacak. 

Durica belirsiz

Sakatlık sürecini geride bırakan ancak antrenman eksiği bulunan Jan Durica'nın da Çaykur Rizespor maçında oynayıp oynamayacağıyla ilgili karar, yapılacak son değerlendirmelerin ardından verilecek.
Trabzonspor'da eksikler nedeniyle en büyük değişim ise savunma hattında yaşanacak. Karadeniz ekibinde, ligde son oynanan Galatasaray karşılaşmasında görev yapan Pereira ve Uğur ceza, Mas ise sakatlığı nedeniyle görev alamayacak olmasından dolayı Yanal savunmada Zeki, Durica, Medjani ve Mustafa'ya görev vermesi bekleniyor.

"Tesadüf değil"

Trabzonsporlu yönetici Okan Alemdaroğlu, takımın ligin ikinci yarıda yakaladığı çıkışın tesadüf olmadığını söyledi. Alemdaroğlu, "Arzu ettiğimiz günlerin geleceğine inanıyorduk. Bu bir anda olmadı. Yapılan transferler, takımın uyum sağlaması ve ekip ruhu bu sonuçları ortaya çıkardı. Henüz bir şey bitmiş değil. Daha yolun başındayız ve başarılı sonuçlarımızı sürdürmek istiyoruz. Önümüzde Çaykur Rizespor maçı var. Kalan maçlarımızdan da iyi sonuçlar alarak bu güzel havayı gelecek sezona da taşımak istiyoruz" dedi.