'1.5 yıldan beri seçime hazırlandığını söyleyen' ifadeleriyle üstü kapalı Trabzonspor Başkan adayı Celil hekimoğlu'nu eleştiren Uzunay, Kulübümüzün yaklaşan genel kurulu öncesinde kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan bir çok yanıltıcı algı konusunda bazı açıklamalar yapma gereği haiz olmuştur" dedi.

Trabzonspor Medya İletişim biriminden gönderilen yazılı açıklamada Uzunay'un şu ifadelere yer verdi;

"ARGÜMANLARIN GERÇEKLE YAKINDAN ALAKASI YOKTUR"

"Uzun süredir devam eden yönetimimizi itibarsızlaştırma çalışmaları yaklaşan genel kurulla birlikte üst düzeye çıkmıştır. 

Trabzonspor camiası 5-6 Aralık’ta başkanını seçmek için bir tercih yapacak. Ancak bu tercihler arasında yer alan ve 1,5 yıldan beri seçime hazırlandığını söyleyen bir başkan adayı var ki; seçilmek için kullandığı argümanların gerçekle yakından uzaktan bir alakası yoktur. Bu başkan adayının destekçileri Trabzonspor’un genel kurul üyelerinin verdiği karara karşı dava açmakla işe başladı. Trabzonspor Kulübü Derneği’ne dava açan kişi ve avukatlara baktığınızda ise destekledikleri kişinin hep aynı aday olduğu görülüyor. "

'3 AYDA BİR OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL'

"1.5 yıldan beri her 3 ayda bir “Trabzonspor Olağanüstü Genel Kurula gidiyor” haberleri yaptırılıp Trabzon’da sürekli yönetimin düşeceği konusunda bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldı. Takip eden dönemde Trabzonspor’un kayyuma kalacağı haberleri sipariş edilip, mahkemelerde kayyum atanması için başvurular yapıldı. Buna gerekli cevabı mahkemeler malum olduğu üzere verdi"

FUTBOLCULAR NEDEN SERBEST KALDI

"Trabzonspor’un olağan genel kurul yapacağı karara bağlanınca, bu kez yine bu başkan adayının destekçileri Trabzonspor’u Sermaye Piyasası Kurulu’na ve bankalara şikayet ederek Trabzonspor’un mali akış dengesine kilit vurmaya kalkıştılar. Akabinde her yerde çıkıp bazı futbolcuların serbest kalmasının sorumlusu olarak ise yönetimimizi hedef gösterdiler. 

Yönetimin, oy kullanacak üyelerle ilgili ilan askı süresinden sonra gelen itirazları değerlendirip kesinleştirdiği listeye de aynı kişilere dava açtırıldı. Ama bu şahıs yine mahkemelerin vereceği adil karardan korkmuş olmalı ki şimdiden Trabzon Valiliği’nin de adını kullanıp algı yönetimiyle Trabzon emniyetinin elindeki listeler dışındaki üyelerin kongre salonuna alınmayacağı şeklinde gazetelere beyanlar veriyor"

HACIOSMANOĞLU MÜCADELE DEVAM EDECEK

Bilinmelidir ki; Trabzonspor kongresini hukukun vereceği karar çerçevesinde Trabzonspor Yönetim Kurulu organize edecektir. Başkaca kişi ve kurumların bu konuda yetkisinin olmadığı açıktır. Trabzonspor delegesi ve Trabzon halkı yönetimimizin, hukukun vereceği karara saygılı olacağını bilmesini isteriz. Mahkemelerin vereceği karar ve iradenin üzerinde başka bir irade yoktur. Şu anda hangi listenin oy vermeye haiz olacağı kararını sayın mahkemelerimiz verecektir. Karar ne olursa olsun nihai ve kesin karara yönetimimiz uyacaktır. Ancak aynı saygıyı başkanlık için yarışan, “İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile mücadele edeceğim” derken sürekli Trabzonspor’a zarar veren, aslında amacı hizmet etmek değil sadece başkanlık koltuğuna oturmak olan bu şahıstan da beklerdik. Kulübe her türlü zararı verip, eşbaşkanlık sistemini dahi düşünen bir şahsı delege o koltuğa asla oturtmaz"

'SAYIN ADAY BİLMELİSİN Kİ'

Biz dünyanın her yerinde “Bize Her Yer Trabzon” diyerek bütün Trabzonsporluları kucakladık. Ancak şimdiden bu kişi Trabzonluları içerdekiler ve dışarıdakiler diyerek ayırmaya ve dışarıdakilerin Trabzonspor’u yönetemeyeceğini ilan etmektedir. Sayın aday bilmelisiniz ki; Trabzonspor’u ancak kalbinde Trabzonspor sevgisi yatan, delegenin kalbindeki Trabzonsporlular yönetebilir. “Bize Her Yer Trabzon” sözünün karşılığını idrak edemeyen bir anlayışın Trabzonspor’u özümsemesi beklenilemez.