Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Aydın'ın Almanya'nın en acımasız teknik direktörü Felix Magath'la görüşmesi bordo-mavili futbolcular arasında esprilere neden oldu... uzun zamandır soğuk havaların estiği Trabzonspor idmanında Magath adı ortaya atılınca futbolcular gurbetçi futbolculardan Alman teknik adam hakkında bilgi alma yarışına girdiler.
Magath'la ilgili açıklamalar ise Mehmet Ekici'den geldi. Gurbetçi oyuncu, "Başkan bizden o kadar sıkılmış olacak ki Saddam'ı getiriyor. Artık maç kaybedince, bizi bacaklarımızdan tavana mı asar, yoksa falakaya mı yatırır bilmem" diye konuştu. Bazı oyuncular Ekici'nin bu sözlerine gülerken gurbetçi oyuncunun espri yapıyormuş tarzında bir tepki vermemesi ise şaşırttı.
Almanya'da acımasız idman taktikleri yüzünden "Saddam" ve "Oualix-(Almanca Qualen kelimesi ile işkence demek. Bunu Felix ile birleştirerek bu tamlamayı yapılıyor)" diye çağrılan Magath için Frankfurt'tan eski oyuncusu Salou "Avrupa'nın son diktatörü" yorumunu yapmıştı.
Babası bir Porto Rikolu ABD askeri olan Magath'ın annesi ise Alman. Tam bir satranç uzmanı olan Magath ayrıca hepatit teşhisi konduğu için Dünya Satranç Şampiyonasında boy gösyterememişti.