GS Ve FB’nin Ensesinde Sezonun ikinci yarısında fırtına gibi esen Trabzonspor, Avrupa için iyice umutlandı. En yakın takipçisi Antalyaspor’u deplasmanda 3-0’lıknet skorla mağlup ederek puanını 47’ye yükselten Trabzonspor, Galatasaray ile Fenerbahçe’yi takibini sürdürdü. Bordo-Mavili ekip, Galatasaray ile Fenerbahçe’nin karşı karşıya geldiği haftayı en karlı kapatan takım olurken Karadeniz Fırtınası hedef de büyüttü.

Bordo-Mavililer, lig ikincisi Başakşehir’in koltuğuna da göz koydu.

4 Maçın 3’ü Akyazı’da

Bordo-Mavili ekip, Başakşehir’in Çaykur Rize deplasmanında 2 puan bırakmasıyla rakibi ile arasındaki puan farkını 10’a indirdi. Başakşehir, gelecek hafta lider Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Başakşehir’in Beşiktaş karşısında puan kaybetmesi halinde Trabzonspor’un iştahı iyice kabaracak. Öyle ki Trabzonspor 4 hafta sonra Başakşehir’i Akyazı Arena’da konuk edecek. Bordo-Mavili ekip bu süreçte G.Birliği (İ), Kayseri (İ) ve Adanaspor (D) maçlarına çıkacak.  

Neden Olmasın

Karadeniz Fırtınası Başakşehir maçı öncesi 3’te 3 yaptığı taktirde İstanbul ekibi ile oynanacak maçın önemi daha da büyük olacak. Bordo-Mavili ekip, son iki haftada ise Fenerbahçe (D) ve Bursaspor (İ) ile karşı karşıya gelecek. Avrupa hesapları yapan Trabzonspor, UEFA’ya gitmeyi planlarken bir anda Şampiyonlar Ligi için de umutlandı. Bu hedefe ulaşmak zor ama imkansız değil. İyi bir hava yakalayan Trabzonspor, Başakşehir’i de geride bırakabilecek gücü sahip.